Split, 030419.
Nogometna utakmica 27. kola HT Prve lige na stadionu na Poljudu.
Hajduk - Dinamo
Na fotografiji: transparentt Torcide
Foto: Nikola Vilic / CROPIX
Nikola Vilic / CROPIX

KAŽNJEN I DINAMO

STIGLA NOVA I JOŠ VEĆA KAZNA ZA HAJDUK Bijeli ostali bez jednog od najvažnijih igrača, a moraju platiti i najveću novčanu kaznu u cijeloj sezoni!

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 05.04.2019. u 15:46

 • Stigle su nove kazne za hrvatske prvoligaše nakon 27. kola HNL-a odigranog ovoga tjedna. Najgore je, samo dan nakon zatvaranja poljudskog Sjevera i 60.000 kuna novčane kazne prošao Hajduk, ovoga puta zbog prekršaja u derbiju s Dinamom.

  Zbog upaljenih ukupno 74 pirotehničke naprave na sjevernoj i istočnoj tribini stadiona tijekom utakmice Hajduk-Dinamo pri čemu su tri ubačene na tartan stazu, a jedna u teren za igru te zapaljenih nekoliko sjedalica na sjevernoj tribini u drugom poluvremenu zbog čega je morala intervenirati vatrogasna služba, HNK Hajduk je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 80.000 kuna.

  GNK Dinamo mora platiti kaznu od 5.000 kuna zbog momčadskog prekršaja na istoj utakmici (čl. 54. DP HNS – 5 opomena i udaljenje fizioterapeuta).

  Jedan od najvažnijih igrača Bijelih, Mijo Caktaš, je zbog isključenja na utakmici Hajduk-Dinamo (namjerno udaranje protivničkog igrača otvorenim dlanom u predjelu glave) kažnjen s dvije utakmice zabrane igranja i 5.000 kuna.

   

  Od ostalih kazni, Faruku Miya (Gorica) koji je isključen zbog dvije opomene na utakmici Gorica-Lokomotiva kažnjen je s jednom utakmicom zabrane igranja i 3.000 kuna.

  Mario Rubinić, fizioterapeut Dinama, koji je udaljen s klupe u 37. minuti iste utakmice zbog psovanja protivničkog igrača kažnjen je novčanim iznosom od 2.000 kuna.

  Goran Roce, predstavnik NK Istra 1961, zbog pretjeranog negodovanja na odluku pomoćnog suca udaljen je s klupe na utakmici Rudeš-Istra 1961 pa je kažnjen ukorom.

  Iz drugih medija