BRUSSELS, BELGIUM - OCTOBER 04: Fans light a flare during the UEFA Europa League Group D match between RSC Anderlecht and Dinamo Zagreb at Constant Vanden Stock Stadium on October 4, 2018 in Brussels, Belgium. (Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images)
Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

SKUPA EUROPSKA AVANTURA

STRAŠNO! STIGLA KAZNA KAKVU DINAMO NE PAMTI GODINAMA Nema oprosta: UEFA brutalno kaznila hrvatskog prvaka, a bit će i novih sankcija!

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 12.10.2018. u 13:22

 • Vijest koja je danima očekivana u Maksimiru je stigla. Disciplinska komisija UEFA-e obavijestila je Dinamo o kazni zbog događaja na utakmici 2. kola Europa lige u kojem je Dinamo gostovao kod Anderlechta u Bruxellesu, prenosi službena stranica Dinama.

  Istraga je prema prijavi službenih osoba bila otvorena po četiri osnove: upotreba pirotehnike na stadionu, bacanje objekata na travnjak, tučnjava navijača i rasizam.

  Na kraju, stigla je kazna kakvu Modri kumulativno ne pamte od 2013. godine - zatvaranje sjeverne trbibine u sljedećoj europskoj utakmici na Maksimiru i čak 63.000 eura kazne. Dinamo je istu kaznu, zatvaranje sjeverne tribine, već odradio početkom ove sezone, u kvalifikacijskoj utakmici protiv Hapoela, ali s ipak manjom novčanom kaznom od 13.000 eura.

  Za usporedbu, Dinamo ovako tešku kaznu ne pamti od 2013. godine kada je zbog rasizma i pirotehnike u Maksimir stigla gorka UEFA-ina čestitka - zatvaranje stadiona u utakmici s PSV-m i 65.000 eura.

  Odluku UEFA-e o kazni prenosimo u cijelosti:

  1. Zatvaranje sjeverne tribine stadiona Maksimir za iduću UEFA utakmicu u kojoj je GNK Dinamo domaćin i kazna od čak 50.000,00 eura zbog rasizma

  2. Implementacija direktive UEFA-e ''Equal game'' na idućoj UEFA utakmici u kojoj je GNK Dinamo domaćin

  - prikazivanje bannera s nazivom #EQUALGAME i grbom UEFA-e preko sjeverne tribine

  3. Novčana kazna u iznosu od 5.000,00 Eura zbog korištenja pirotehnike

  4. Novčana kazna u iznosu od 8.000,00 Eura zbog bacanja objekata u teren

  Navedenu direktivu ''Equal game'' Dinamo mora provesti na utakmici 4. kola UEFA Europa lige, GNK Dinamo - FC Spartak, 8. studenog s početkom u 21:00h na stadionu Maksimir.

  GNK Dinamo do sada je ove sezone kažnjen s ukupno 140.000 eura zbog pirotehnike, rasizma i bacanja objekata u teren.

   

  DInamo još uvijek čeka odluku o kaznu za događanja na utakmici 1. kola UEFA Europa lige s Fenerbahčeom odigranoj na Maksimiru 20. rujna.

  Iz drugih medija