Dean Mouhtaropoulos/Getty Images
SKUPA EUROPSKA AVANTURA

STRAŠNO! STIGLA KAZNA KAKVU DINAMO NE PAMTI GODINAMA Nema oprosta: UEFA brutalno kaznila hrvatskog prvaka, a bit će i novih sankcija!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. listopad 2018. 15:22

Vijest koja je danima očekivana u Maksimiru je stigla. Disciplinska komisija UEFA-e obavijestila je Dinamo o kazni zbog događaja na utakmici 2. kola Europa lige u kojem je Dinamo gostovao kod Anderlechta u Bruxellesu, prenosi službena stranica Dinama.

Istraga je prema prijavi službenih osoba bila otvorena po četiri osnove: upotreba pirotehnike na stadionu, bacanje objekata na travnjak, tučnjava navijača i rasizam.

Na kraju, stigla je kazna kakvu Modri kumulativno ne pamte od 2013. godine - zatvaranje sjeverne trbibine u sljedećoj europskoj utakmici na Maksimiru i čak 63.000 eura kazne. Dinamo je istu kaznu, zatvaranje sjeverne tribine, već odradio početkom ove sezone, u kvalifikacijskoj utakmici protiv Hapoela, ali s ipak manjom novčanom kaznom od 13.000 eura.

Za usporedbu, Dinamo ovako tešku kaznu ne pamti od 2013. godine kada je zbog rasizma i pirotehnike u Maksimir stigla gorka UEFA-ina čestitka - zatvaranje stadiona u utakmici s PSV-m i 65.000 eura.

Odluku UEFA-e o kazni prenosimo u cijelosti:

1. Zatvaranje sjeverne tribine stadiona Maksimir za iduću UEFA utakmicu u kojoj je GNK Dinamo domaćin i kazna od čak 50.000,00 eura zbog rasizma

2. Implementacija direktive UEFA-e ''Equal game'' na idućoj UEFA utakmici u kojoj je GNK Dinamo domaćin

- prikazivanje bannera s nazivom #EQUALGAME i grbom UEFA-e preko sjeverne tribine

3. Novčana kazna u iznosu od 5.000,00 Eura zbog korištenja pirotehnike

4. Novčana kazna u iznosu od 8.000,00 Eura zbog bacanja objekata u teren

Navedenu direktivu ''Equal game'' Dinamo mora provesti na utakmici 4. kola UEFA Europa lige, GNK Dinamo - FC Spartak, 8. studenog s početkom u 21:00h na stadionu Maksimir.

GNK Dinamo do sada je ove sezone kažnjen s ukupno 140.000 eura zbog pirotehnike, rasizma i bacanja objekata u teren.

DInamo još uvijek čeka odluku o kaznu za događanja na utakmici 1. kola UEFA Europa lige s Fenerbahčeom odigranoj na Maksimiru 20. rujna.

Linker
26. travanj 2024 03:17