Vlado Kos / CROPIX
CROPIX

NAVIJAČKA PRIČA

SVEGA JE BILO NA DERBIJU U OSIJEKU Policija navijače Hajduka svlačila u potkošulje, u Gradskom vrtu zamalo ozlijeđen vatrogasac

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 19.03.2018. u 15:38

 • U okviru projekta “Izravna prevencija navijačkoga nasilja” promatrači HHO-a pratili su utakmice 26. kola Hrvatske Telekom prve lige, te su na temelju prikupljenih podataka zabilježili sljedeća događanja. Priopćenje HHO-a prenosimo u cijelosti.

   

  NK DINAMO  - RUDEŠ    1:0

  Utakmica je odigrana na stadionu u Maksimiru u subotu 10.ožujka u okviru 26. kola HT prve lige pred stotinjak gledatelja. Pripadnici navijačke skupine BBB (Bad Blue Boys - NK Dinamo) nisu se pojavili na stadionu nego su prosvjednim maršem od Kvaternikova trga do stadiona dinama, njih oko tisuću, izrazili nezadovoljstvo mogućim modelom privatizacije Dinama

  ---------------------------------------------------------------------------

   

  NK OSIJEK  -  NK HAJDUK  3 : 3

  Utakmica odigrana u Osijeku na stadionu Gradski Vrt 17. ožujka, 2018.g. u okviru 25. kola HT prve lige pred oko 3.500 gledatelja od čega četiri stotine pripadnika navijačke skupine Kohorta (NK OSijek) i oko pet stotina pripadnika navijačke skupne torcida (NK Hajduk)

  Od prve minute torcida skandira „HNS pederi nogomet ste sjebali“ potom „Hrvatska policija mito i korupcija“.

  Kohorta u 14 minuti skandira „Jebem te hajduče“ a potom u 26 minuti Torcida skandira „Hrvatska policija mito i korupcija“.

  U 28. minuti Kohorta skandira „ jebemo HNS“ pa potom „Gazi gazi tovara“ te u nekoliko navrata od 36. – 38. minute skandira „Tovarske pičke“ i aktiviraju jednu dimnu napravu.

  U 60. minuti Torcida aktivira prvo jednu petardu pa ptom 10 baklji od kojih tri bacaju na tartan stazu. U 71. minuti Kohorta aktivira tri baklje, jednu petardu, pjkevaju „Jebi se jebi Splite Osijek je šampion“ i skandiraju „Tovarske pičke“.

  U 81. minuti netko iz Torcide bacio je na tartan stazu napravu „Topovski udar“. U  trenutku kada je vatrogasac napravu pokušao baciti ona je explodirala i ugrozila mu je oči. Kao odgovor na ovaj postupak Kohorta skandira Torcidi „Cigani cigani“. U 83. minuti Torcida aktivira jednu dimnu napravu i skandiraju pjesmu „Mi Hrvati ne pijemo vina nego krvi četnika iz Knina“ . Prilikom izlaza s autoputa policija je detaljno pregledavala navijače uglavnom Torcide tako da je neke svlačila u potkošulje.

  Međutim moramo primjetiti da je na početku utakmice na stadionu bilo svega stotinjak navijača Torcide a tek početkom drugom poluvremena u prostoru određenom za navijače Hajduka (Torcija), na sjevernom, dijelu stadiona bilo je svih pet stotina navijača. Pripadnici Torcide doslovno su kapali na tribinu tijekom cijelog prvog poluvremena.

  ---------------------------------------------------------------------------

  NK RIJEKA  - NK CIBALIJA 5 : 1

  Susret 26. kola HT prve lige odigran 18.ožujka 2018. u 17 sati u Rijeci na stadionu Rujevica pred 4.500 gledatelja, među kojima su se isticali pripadnici Armade (navijačka skupina HNK Rijeke), njih preko sedamsto, te manja grupica Ultrasa (NK Cibalia)

  Utakmica je protekla u korektnom navijanju.

  Iz drugih medija