REUTERS/Philip Brown
ZAUVIJEK U NJIHOVIM SRCIMA

TKO BI TO OČEKIVAO? EVO ČIJI SU SE NAVIJAČI SJETILI POKLONITI LUKI MODRIĆU 'Legenda za sva vremena', 'Ovo je jedan od najboljih mogućih osjećaja'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. rujan 2018. 18:24

Luka Modrić je sinoć u Londonu proglašen najboljim nogometašem svijeta u prestižnom izboru FIFA-e. Hrvatski maestro još je jednom pomeo konkurenciju i zasluženo ukrao sva svjetla pozornice.

Uspjeh 33-godišnjeg Hrvata glasno je odjeknuo diljem cijelog Globusa, a njegovo je ime ovih dana gotovo pa neizostavni dio svih razgovora istinskih nogometnih zaljubljenika. Da nisu samo Hrvatska i Madrid slavili Lukin uspjeh, najbolje oslikavaju reakcije koje stižu iz Londona, preciznije, od navijača Tottenhama pod čijim je grbom odigrao četiri sezone prije nego što se 2012. preselio u Španjolsku.

"I ja se, poput mnogih navijača Spursa, sada osjećam kao ponosni roditelj", "Meni je kao navijaču Tottenhama ovo jedan od najboljih mogućih osjećaja", "Legenda za sva vremena i nogometaš godine", "Još do njegove prve utakmice za Spurse se znalo koliko je talentiran. Sretan sam zbog njega", "Sjajno je vidjeti Luku s ovom nagradom. Nikad nisam zamišljao da će on biti taj koji će slomiti vladavinu Messija i Ronalda", samo su neke od reakcija navijača koji nisu zaboravili koliko ih je hrvatski veznjak uveseljavao dirigirajući događanjima na travnjaku legendarnog White Hart Lanea.

Luka je za londonski klub odigrao 160 utakmica tijekom kojih je upisao 17 pogodaka i 27 asistencija. U Premiershipu je bio na glasu kao jedan od najtalentiranijih igrača čime je i zapravo privukao pozornost španjolskog giganta. Nakon što je 2012. godine promijenio sredinu, Modrić nije imao idealan start, a čak se njegov transfer tijekom prve sezone često nazivao potpunim promašajem.

No aktualni kapetan hrvatske reprezentacije je i tada pokazivao snagu volje i u upornost koja ga je dovela do toga da šest godina kasnije ponese tri velike titule - onu za najboljeg igrača Mundijala u Rusiji, zatim najboljeg igrača Europe po izboru UEFA-e, te onu sinoćnju kojom je prekinuo dominaciju Messija i Ronalda koji su od 2007. godine svaki po pet puta primili nagradu za najboljeg igrača svijeta.

Linker
27. travanj 2024 05:37