Split, 041117.
Stadion Poljud.
Nogometna utakmica 15. kola HT Prve lige, Hajduk - Rudes. Na fotografiji: Torcida je citav sjever ispisala porukama upravi kluba i igracima.
Foto: Tom Dubravec / CROPIX
Tom Dubravec / CROPIX

O SRAMOTNIM NAPADIMA - NI RIJEČI

TORCIDA POSLALA BRUTALNO UPOZORENJE 'Poručujemo svim hohštaplerima koji su izgmizali iz svojih špilja da odje*u od Hajduka! Vi ste prošlost!

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 10.11.2017. u 13:17

 • Dan nakon što je Hrvatsku zgranula serija huliganskih napada i prijetnji igračima Hajduka, oglasila se i Torcida.

  Hajdukova navijačka skupina u danas objavljenom službenom priopćenju nije niti jednom rečju spomenula sramotne napade na Francka Ohandzu i druge igrače Hajduka, no poruka, i to prilično brutalna i direktna, ipak je poslana.

  Priopćenje prenosimo u cijelosti.

  "Ovim putem želimo još jednom jasno i glasno ponoviti – Torcida je osnivač udruge Naš Hajduk, u potpunosti podržava projekt,  te za nas kao grupu ne postoji alternativa postojećem modelu upravljanja klubom.

  Dužni smo naglasiti da su konačno iza nas ona teška vremena kada igrači i uprava „nisu imali za papar“ i krpali su kraj s krajem, odnosno vrijeme financijske konsolidacije kluba je umnogome iza nas, i napokon (pozamašne) plaće ne kasne nikome niti jednog jedinog dana.

  Sukladno tome, smatramo da je u sezoni 2017/2018 sazrelo vrijeme za sportski i rezultatski rast prve momčadi, borba za titulu do samog kraja.

  Međutim dobili smo popularnu „hajdučku jesen“; od ljetne euforije do hladnog tuša, iako Hajduk ima itekako skuplju momčad nego prethodnih godina.

  Sve se to događa dok vodećim ljudima kluba i struci ispadaju bomboni iz usta.

  Imali su fanatičnu podršku i sve uvjete za rad, Torcida je uvijek bila uz njih, u najljepšim i u najtežim trenucima.

  Unatoč svemu, nakon poraza od svih glavnih konkurenata ove sezone, događa se utakmica u Koprivnici, a zatim i katastrofa protiv Rudeša i to su kapi koje su prelile čašu. Je li nam to „hvala“?

  Želimo da Uprava kluba preuzme odgovornost za ovaj neuspjeh u pravom smislu te riječi i od te solucije nećemo odustati.

  Navijačka tribina je mjesto našeg djelovanja, prostor kojeg smo u prošlosti uvijek koristili da izrazimo svoj stav! To ćemo nastaviti na taj način raditi i u budućnosti.

  Želimo isto tako poručiti svim hohštaplerima koji su izgmizali iz svojih špilja u kojima su u tmini kovali zlo, a sada se javljaju zbog svojih egoističnih napadaja i osobne koristi, da odjebu od Hajduka!

  Vi ste prošlost!

  HAJDUK ŽIVI VJEČNO!", stoji u priopćenju.