Foto: Damir Krajac / CROPIX
ZANIMLJIVI DETALJI

TORCIDU U ZAPREŠIĆU DOČEKALO NEUGODNO IZNENAĐENJE Organizatori brzo uspjeli riješiti problem, Hajdukovi navijači transparentom podigli prašinu

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. ožujak 2019. 18:38

Susret Intera i Hajduka u Zaprešiću u sklopu 23. kola HNL-a protekao je u pravome nogometom raspoloženju, barem na travnjaku. Bijeli su bili bolji 3:1, Hajdukov Brazilac Jairo je dvama majstorskim pogocima riješio utakmicu, a Caktaš je pridodao pogodak glavom i time potvrdio pobjedu. Počasni pogodak zabio je Bugarin Tsonev debelo u sudačkoj nadoknadi.

Međutim, na tribinama je fokus bio na nekim sasvim drugim temama. Navijači Torcide razvukli su transparent na kojemu je stajao natpis 'Maksovi mesari' aludirajući time na Vjekoslava Maksa Luburića, zloglasnoga voditelja Jasenovca i Stare Gradiške. Isti su transparent navijači Hajduka razvili i u prošlome kolu protiv Gorice pa je disciplinski sudac Prve HNL protiv splitskoga kluba pokrenuo disciplinski postupak.

Zagreb, 030319.
Gradski stadion Zapresic.
Hrvatski Telekom Prva liga, 1.hnl, 23.kolo, seniori, utakmica: Inter Zapresic - HNK Hajduk.
Na fotografiji:  Torcida trasparent MAXSOVI MESARI.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX

Osim kontroverznog ustaškog transparenta, torcidaši su izvjesili i jedan drugi kojim su poslali jasnu podršku navijačima Benfice. Natpis 'Torca Benfica' s prigodnim grbom ukazuje na prijateljstvo između tih dviju skupina, a sugerira i priklonjenost splitskih navijača portugalskome klubu uoči susreta osmine finala koji će Dinamo u četvrtak odigrati na Maksimiru protiv Benfice.

No, Torcida tu nije stala sa slanjem poruka. U drugome su poluvremenu htjeli ukazati na jedan aktualan neriješen problem hrvatskog pravosuđa te su otkrili novi transparent s natpisom: 'Frane Lučić jedini živući heroj, sramota hrvatskog pravosuđa'. Podsjetimo, Frane Lučić je jedini preživjeli vatrogasac u kornatskoj tragediji, njegova egzistencija i dalje nije u potpunosti riješena, a i brojne su skandalozne odluke hrvatskih sudova povezane s tragičnom sudbinom nesretnoga vatrogasca.

Osim transparentima, splitski su navijači bili u centru pozornosti i uoči susreta, doduše ne svojom krivnjom. Naime, goste iz Splita dočekale su stolice na zaprešićkim tribinama premazane - izmetom! Srećom, organizatori su promptno reagirali i temeljito isprali taj dio tribine, a predsjednik kluba ispričao se na neugodnostima te zamolio za razumijevanje.

Linker
26. travanj 2024 15:42