Foto: Vojko Basic / CROPIX
TEŽAK UDARAC ZA HAJDUK

TRENER HAJDUKA NAKON BOLNOG PORAZA OD RUDEŠA PRVO OTIŠAO RAZGOVARATI S NAVIJAČIMA 'Imao sam potrebu iskomunicirati par stvari'

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 06. svibanj 2018. 21:57

Dugo je Hajduk odlično brodio pod Željkom Kopićem, uključio se i u borbu za naslov prvaka, ali serija od tri susreta bez pobjede, nakon poraza od Dinama samo jedan osvojeni bod u ogledima protiv dvije ovosezonske crne mačke Slaven Belupa i Rudeša znak je za uzbunu pred finale kupa, piše Slobodna Dalmacija.

Ima i dosta razloga koji nisu direktno vezani za teren, turbulentni događaji u i oko kluba, smjena predsjednika Uprave, napad na Futacsa... No, vremena za dublje analize nema. Hajduk se mora brzo "resetirati", okršaj protiv Dinama za Rabuzinovo sunce je na vidiku.

Nakon susreta prvo je dio igrača otišao razgovarati s navijačima. Potom je pred Torcidu otišao i trener Hajduka Kopić, što inače dosad nije bio slučaj. No, na tu temu Kopić nije bio previše razgovorljiv.

- Ne bih sada o tome. Imao sam potrebu iskomunicirati par stvari s navijačima. Došli su opet u velikom broju, dali su nam podršku. Izgubili smo utakmicu. Razmijenili smo par riječi, sve ok, ide se dalje – rekao je na tu temu Kopić. Što se priča između hajdukovaca i igrača, tu i ostaje.

A prethodno je Kopić govorio o susretu u kojem je u drugom dijelu sve bacio na napad.

- U prvom poluvremenu smo kontrolirali situaciju. Imali smo slabiju reakciju kod primljenog gola. Opet smo napadački u završnoj trećini imali slabije reakcije. Malo nam je nedostajalo još odlučnije igre u situacijama 1 na 1.

- U drugom dijelu izmjenama smo još više potencirali napadački učinak, igrali smo s većim brojem napadača, s kreiranjem situacija i na bočnim situacijama i u centrali, da dođemo u situacije 1 na 1.

- Imali smo potpunu kontrolu igre te veliki broj prilika i poluprilika. Nakon izjednačujućeg gola imali smo sasvim dovoljno vremena da preokrenemo potpuno susret, ali koncentracija nam je bila loša u defenzivnom prekidu.

Pandorinu kutiju Kopićevih emocija koju nismo uspijevali osjetiti otkad je u Splitu, jer je uglavnom sve držao u sebi, kao da je malo otvorilo jedno nehotično pitanje jednog od kolega na presici, da na prvu i ne izgleda previše razočarano s obzirom na poraz, a što naravno apsolutno nije odgovaralo istini.

Pa je između ostalog istaknuo i sve nenogometne probleme s kojima se momčad morala nositi u zadnje vrijeme.

- Nije to tako, jako sam razočaran. U svakoj situaciji moramo zadržati stabilnost, mir. Jako puno toga se u zadnje vrijeme poremetilo. Izuzetno dugo smo gradili energiju, stvarali atmosferu, kompatibilnost među igračima u svlačionici. U zadnjem periodu bilo je stvari koje su nas poremetile.

- U jednom dijelu se to mentalno stanje osjeća i kod igrača. U reakcijama u napadačkom dijelu, u naših 16 metara. Reakcije nam nisu na razini na kojoj bi trebale biti. Imamo još tri utakmice u prvenstvu do finala kupa. Činimo sve da fokus bude na prvenstvenim susretima, ali fokus koncentracije nije na najvišoj razini i to nas košta rezultata – rekao je Kopić.

Izmjena Caktaša već na poluvremena bila je zbog ozljede.

- Mijo je u prošlom susretu u Koprivnici dobio nezgodan udarac. Ponovno je u prvom dijelu dobio udarac na isto mjesto i tražio je zamjenu na poluvremenu – pojasnio je Kopić.

Linker
24. travanj 2024 08:57