Damir Krajac/CROPIX
CROPIX

UMJESTO ČESTITKE - ČEK I PRIJETNJA

UEFA JEDNIM POTEZOM KVARI EUFORIJU NA MAKSIMIRU Dinamu prijeti teška kazna i ako uđe u skupinu Lige prvaka, hrvatski prvak radi sve da spriječi novu

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 28.08.2018. u 14:16

 • Dok navijači traže kartu više za utakmicu sa švicarskim prvakom, UEFA-u se ta euforija nimalo nije dojmila, Dinamu je umjesto čestitke poslala - ček. Dakle, Modri zbog ponašanja dijela navijača na utakmici s Hapoelom moraju platiti 13.000 eura. Nije mnogo, rekli bismo, znale su te kazne biti puno više i teže, uostalom, Švicarci su se nadali da će u Maksimiru igrati pred praznim tribinama, ali to je izbjegnuto. Zasad.

  Jer, treba reći, UEFA je već pokrenula postupak protiv Dinama za utakmicu s Astanom, a vjerojatno će ga pokrenuti i zbog upotrebe pirotehnike na susretu u Bernu. Stoga u Dinamu strahuju od te teške kazne, igranja pred praznim tribinama, u nekoj od utakmica po skupinama. Zamislite da u Zagreb dođe Leo Messi i igra pred praznim tribinama, užas.

  Zato su iz Dinama poslali molbu i upozorenje navijačima da danas navijaju korektno:

  “GNK Dinamo ovim putem poziva sve navijače na fer, korektno i sportsko navijanje na stadionu Maksimir prije, za vrijeme i nakon uzvratne utakmice play-offa Lige prvaka Dinamo - Young Boys! Molimo sve navijačice i navijače da njihovo navijanje bude bez rasističkog i diskriminatornog skandiranja. Ujedno pozivamo na suzdržavanje od upotrebe pirotehnike, a sve ne bi li susret prošao u primjerenom ozračju vrhunskog sportskog događaja. Kršenje Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima i kršenje regulative UEFA-e moglo bi dovesti do novog disciplinskog postupka protiv Dinama koji bi mogao rezultirati novim kaznama za klub.”

   

  Naravno, uzorno navijanje protiv Young Boysa neće prebrisati prethodne incidente i spriječiti kazne, ali može popraviti dojam i spriječiti buduće grijehe da Modri doista ne bi u skupini igrali pred praznim tribinama.

  Iz drugih medija