Bad Blue Boys
 Boris Kovacev / CROPIX
KAŽNJEN ĆE BITI I CITY

UEFA POKRENULA ISTRAGU PROTIV DINAMA Bad Blue Boysi na Etihadu počupali 150 stolica? Modrima prijeti nova kazna

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. listopad 2019. 15:37

Dinamo je na Etihadu u porazu od Manchester Cityja (2:0) u drugom kolu Lige prvaka bodrilo više od 1500 navijača, ali bez obzira na sjajno navijanje BBB-a ovog puta nije moglo proći bez problema.

Naime, UEFA je pokrenula istragu nakon što su spomenuti navijači navodno počupali oko 150 sjedalica te ih pobacali uokolo.

Do problema je došlo u 65. minuti susreta kada je Sterling načeo Modre na Etihadu. U priopćenju UEFA-e pod točkom optužbi protiv Dinamovih navijača navode se dvije stavke: izazivanje štete i bacanje objekata.

Nije Dinamo jedini pod istragom jer i Cityevi navijači bacali su predmete u teren, a službena objava kazne trebala bi uslijediti 17. listopada.

Podsjećamo, kontrolno, etičko i disciplinsko tijelo (CEDB) Europskog nogometnog saveza (UEFA) kaznilo je hrvatskog prvaka Dinamo u travnju igranjem dviju domaćih utakmica u eurokupovima bez prisustva gledatelja, od kojih druga uvjetno na dvije godine te sa 67.000 eura, a kao razlog takve odluke navedena su četiri prekršaja tijekom prve utakmice osmine finala Europske lige protiv Benfice igrane 7. ožujka.

Zbog rasističkog ponašanja gledatelja Dinamo je tada kažnjen sa 20.000 eura i jednom utakmicom pred praznim tribinama, dok mu je za preostala tri prekršaja izrečena novčana kazna od 47.000 eura.

Linker
19. travanj 2024 17:43