REUTERS/Jon Super
BBC DONOSI NJIHOVE PRIČE

UTAKMICA S HRVATSKOM ZA NJIH ĆE BITI POSEBNA JER TAKVO ŠTO JOŠ NIKAD NISU DOŽIVJELI Iako ne smiju na stadion, u Rijeku stiže 500-injak Engleza

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. listopad 2018. 13:12

Za Engleze će susret s Hrvatskom u Ligi nacija biti poseban, ali ne na način koji bi oni priželjkivali. Naime, engleska će reprezentacija u petak na Rujevici odigrati svoju 988. seniorsku internacionalnu utakmicu još od tamo davne 1872. godine, a ova će im biti prva pred praznim tribinama.

UEFA je kaznila Vatrene nastupom pred praznom Rujevicom, no za naše reprezentativce i navijače, za razliku od onih engleskih, to nije nikakva nova i neviđena situacija.

Unatoč svemu, prema Hrvatskoj će se uputiti dio onih najvjernijih navijača s 'Otoka', a BBC donosi priču o pothvatu nekolicine njih koji će svim silama pokušati uhvatiti pogled na reprizu polufinala Svjetskog prvenstva.

Jedan od njih je i James Monks, 25-godišnjak koji u četvrtak stiže u Zagreb iz kojeg namjerava uzeti taksi do Rijeke koji bi, prema navodima BBC-a, trebao njega i trojicu prijatelja koštati oko 1500 kuna.

"Mislim da su premjestili utakmicu u Rijeku kako bi ljude držali podalje od nje. Nisam propustio utakmicu reprezentacije još od Crne Gore iz 2011. godine. Upravo zato toliko očajnički želim vidjeti ovu. Sve će proći u miru, samo želimo gledati svoju reprezentaciju, bilo sa stadiona ili izvan njega. Moramo barem pokušati", komentirao je Monks svoj pothvat za BBC.

Monks nije jedini, Chad Thomas će prvo stići do Zadra, a zatim uzeti autobus do Rijeke gdje ga čeka nekoliko prijatelja. On je pak propustio jednu utakmicu Engleske u posljednjih osam godina, a to je ona za treće mjesto na nedavno odigranom Mundijalu u Rusiji.

Soccer Football - World Cup - Semi-Final - Croatia v England - Moscow, Russia - July 11, 2018. A supporter of team England cheers next to Croatia fans before the match in the city centre. REUTERS/Sergei Karpukhin
REUTERS/Sergei Karpukhin

"Zamislite da za nekoliko godina ljudima mogu reći kako sam s brda gledao utakmicu koja je bila zatvorena za javnost. Kakva bi to samo priča bila. Bit će ovo uzbudljivo putovanje i pokušat ćemo iz njega izvući maksimum", komentirao je Thomas.

40-godišnji David Snodgrass iz Conisbrougha je dvojio o ovom putovanju, ali na kraju je ipak odlučio spakirati kofere za Hrvatsku.

"Naš Savez nije kriv, kriva je UEFA. Oni su znali za ovo i mogli su nas obavijestiti prije ždrijeba za Ligu nacija. Ako nas već ne žele pustiti na utakmicu, neka nam onda nadoknade štetu", požalio se Snodgrass koji će do Rijeke stići preko Ljubljane, a zatim je i nadodao:

"Mi smo nogometni navijači, ne idioti koji traže nevolje. Bio sam već dva puta u Hrvatskoj na utakmicama s Engleskom i nikad nismo imali problema, ali tko zna, možda sada bude jer ne smijemo na stadion."

Istim će putem do Rijeke i Mark Bailey.

"Nikad ne znate na koga će te naletjeti na ulici i možda vas netko ugura na stadion. Ne očekujem to, ali potrudit ću se biti tamo. Oni najodaniji navijači će doći u Rijeku. Nebitno hoće li ući na stadion, bit će barem u gradu."

BBC navodi da bi u Hrvatsku moglo stići otprilike 500-injak engleskih navijača, ali i da bi utakmicu trebalo pratiti barem 150 medijskih predstavnika te delegacija od 75 ljudi iz obje ekipe.

Linker
23. travanj 2024 11:14