CROPIX
ZAGREB GORI KAO NEKAD

UŽIVO/FOTO/VIDEO: SLAVNI SLOVENAC ODUŠEVLJEN ZAGREBOM - 'OVO JE VRH, SVI DIŠU KAO JEDNO! Pogledajte sjajnu atmosferu s Maksimira i nakon utakmice!

Zagreb danas diše za Dinamo, sjajna je atmosfera na večerašnjem okršaju osmine finala Europske lige s Benficom, a 1:0 vodstvo Modrih na poluvremenu dodatno je zapalila srca svih kojima je draga plava boja. Na stadionu je na kraju prebrojano točno 29.704 gledatelja, a činilo se kao da ih je barem dvostruko.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. ožujak 2019. 13:50

Počinje luda noć u Zagrebu, pogledajte atmosferu oko maksimirskog stadiona nakon 1:0 pobjede Dinama nad Benficom u prvoj utakmici osmine finala Europske lige.

Dinamo nakon prvog poluvremena vodi 1:0 protiv Benfioce, a atmosferu na Maksimiru je teško opisati! Kad je Bruno Petković u 38. minuti zabio iz jedanaesterca, stadion se počeo tresti, pogledajte scene slavlja iz maksimirskog grotla!

18.30: Pola sata prije utakmice istočna i sjeverna tribina gotovo su popunjene

Damjan Raknić

Damjan Raknić

18:10: Pratite livestream iz fan zone pred Maksimirom

>>> Prije utakmice kratku izjavu je dao i Zlatko Zahovič koji je nekada i nosio dres Benfice.

- Jedna i druga momčad su jako talenitirane i takve je utakmice lijepo za gledati. I Hrvati i Portugalci imaju jedan poseban mentalitet, oni žive nešto puno više od nogometa. Gledao sam sve utakmice Dinama ove sezone, najviše me impresionirao Mislav Oršić. Olmo je isto top igrač, što reći, škola Dinama radi fantastično i razvijanje talentata je uvijek bilo na najvišoj razini. U ovoj fazi Europske lige je sve moguće, Dinamo nije bez šansi, možda 30 posto, ali to može biti dovoljno.

Slovenian Benfica player Zlatko Zahovic runs celebrating his goal against Anderlecht on a European Champions League first leg third qualifying round held in Lisbon's Luz stadium August 10, 2004. REUTERS/Jose Manuel Ribeiro
REUTERS/Jose Manuel Ribeiro

Uzvrat na Luzu?

- Tamo je jako teško. To je jedna posebna energija, ali kažem, ako si došao u ovu fazu u Europi, svaka je utakmica za sebe. Treba vjerovati. Ali, ja sam za Benficu, što je i normalno.

Atmosfera na Maksimiru?

- Ovo je vrh! Volim ovakve atmosfere, kada šetaš gradom i vidiš da svi žive za ovu utakmicu.

17:45: Trešte Pipsi u fan-zoni ispred stadiona, počele su gužve pred Maksimirom, dio navijača poslušao je molbu kluba i već ušao na stadion. U Dinamu danas očekuju više od 30.000 navijača i rušenje rekorda po posjeti ove sezone.

17:30: Zanimljiva scena pred stadionom, ovog proljeća se nosi - Dinamov grb

Damjan Raknić

16.40: Nogometna groznica trese Zagreb, a kako se približava početak prve utakmice osmine fina Europske lige Dinamo - Benfica atmosfera postaje sve užarenija.

Atmosfera u gradu je sjajna, a dobro raspoloženi navijači oba kluba polako se zagrijavaju za večerašnji ogled. Srećom, do sada nije bilo nikakvih incidenata, a za mir brinu jake policijske snage.

VIDEO: Matko Brusač

Tomo Ničota

Tomo Ničota

15.30 - Dio navijača Dinama zagrijava se za veliku utakmicu u Tkalčićevoj ulici ispijajući pive na suncu u tamošnjim kafićima. Među njima vlada sjajno raspoloženje. Ispred samog Maksimira još vlada relativno zatišje.

Zagreb, 070319.
Tkalciceva ulica.
Dinamovi navijaci pred utakmicu Dinamo -  Befica.
Foto: Damjan Tadic / CROPIX
Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Zagreb, 070319.
Tkalciceva ulica.
Dinamovi navijaci pred utakmicu Dinamo -  Befica.
Foto: Damjan Tadic / CROPIX
Foto: Damjan Tadic / CROPIX

14.50 - Policija je u stanju pripravnosti na glavnom zagrebačkom trgu.

VIDEO: MATKO BRUSAČ

14.30 - Benficini navijači u dobrom su raspoloženju uoči okršaja protiv Dinama.

13.30 - Na Maksimiru su spremili posebnu koreaografiju za večerašnji ogled i na stolcima su pripremili iznenađenje za navijače. Važno je naglasiti da ljudi dignu pripremljeni materijal kada im spiker kaže i da ne mijenjaju mjesta kako ne bi narušili pripremljenu koreografiju.

Tomo Ničota

Tomo Ničota

Tomo Ničota

13.15 - Nešto manje od šest sati preostalo je do početka prve utakmice osmine finala Europske lige između Dinama i Benfice na Maksimiru. Na glavnom zagrebačkom trgu zasad ima samo puno policije. Kako je radni dan, većih okupljanja navijača zasad nema.

VIDEO: MATKO BRUSAČ

Zagreb diše za Modre. U to nema nikakve dileme, karte za Benficu su planule, a večeras se ponovno može očekivati sjajan dekor i podrška za Modre kao i u 1/16 finala Europske lige protiv Viktorije.

Na Maksimiru će se protiv Benfice natiskati više od 30.000 navijača, a u klubu se nadaju da će nošeni publikom Modri pritisnuti uglednog suparnika i papirnatog favorita.

Ulaznice za Benficu su puštene u prodaju prije osam dana, a redovi na blagajnama stvoreni su već tri sata uoči otvaranja blagajni. Cijena ulaznica za Istok bila je 200 kn, Zapad dolje 250 kn, a Zapad gore 200 kn. Preostale ulaznice za Sjever koštaju 120 kuna u pretprodaji, a na sam dan utakmice 180. Dva dana kasnije sve karte su planule, izuzev onih za južnu tribinu na kojoj će biti smješteni isključivo gostujući navijači.

Gruba računica kaže da bi Dinamo samo od prodaje ulaznica za ovu utakmicu, proda li ih sve, mogao zaraditi oko pet milijuna kuna, što je gotovo pola godišnjeg budžeta nekih hrvatskih prvoligaša.

Također valja istaknuti kako je jedan dio navijača Hajduka imao želju prisustvovati utakmici na maksimirskom jugu, s prijateljskim navijačima Benfice, ali to neće biti moguće. U Maksimiru je donesena odluka kako će za južnu tribinu sve ulaznice biti namijenjene isključivo stranim navijačima, jer se zabranom dolaska hrvatskim državljanima na spomenutu tribinu žele se izbjeći incidenti.

- Odlukom policije i GNK Dinama kao organizatora utakmice, Benfici nije dana suglasnost za prodaju ulaznica hrvatskim državljanima za gostujući sektor stadiona Maksimir - rekao je glasnogovornik Dinama Alen Lesički.

PRIOPĆENJE KLUBA

Na prvoj utakmici osmine finala UEFA Europa lige u kojoj GNK Dinamo dočekuje portugalsku SL Benficu očekujemo rekordan posjet u ovoj sezoni, odnosno oko 30 tisuća navijača. Upravo zbog toga molimo sve navijače da što ranije uđu na tribine kako bi se izbjegle gužve zbog sigurnosnih prvojera na ulazima u stadion Maksimir.

GNK Dinamo otvoriti će vrata stadiona već u 16.30 minuta kako bi navijači na vrijeme zauzeli svoje pozicije. Kao što znate, naš klub je u ovoj sezoni redovito kažnjavan zbog neprohodnih prolaza pa molimo sve posjetitelje na stadionu Maksimir da zauzmu svoja mjesta sukladno onima koje imaju na ulaznicama.

Do početka utakmice pripremili smo zanimljiv program za gledatelja; od koncerta renomiranih glazbenih izvođača (Sanja, Zec i Marinko pjevaju hitove Novih fosila, Zaprešić boysi i grupa Connect) pa do fan zona unutar samog stadiona (tribine Zapad i Istok). Isto tako, u pripremi je još nekoliko iznenađenja; od koreografije na tribini Istok do nagradnih igra, razgovora s legendama kluba i aktualnim igračima...

Molimo sve naše navijače da u što većem broju koriste sredstva javnog prijevoza, jer zbog pomanjkanja parkinga nismo u mogućnosti udovoljiti svim zainteresiranima za parking mjesta. Upravo zbog toga, GNK Dinamo je u suradnji s taxi Cammeom osigurao popust od 20 % na sve vožnje do Maksmira od 17.00 sati.

GNK Dinamo još jednom ponavlja kako zajedničkom odlukom policije i kluba, S.L. Benfica nije dobila suglasnost za prodaju ulaznica hrvatskim državljanima za gostujući sektor stadiona Maksimir. Na utakmici se očekuje velik broj navijača Benfice koji će biti smješteni na tribini Jug a koji će prethodno morati proći kroz sigurnosni pregled na ulazu u stadion.

Sve ulaznice su personalizirane te će se provjeravati imena na ulaznicama s podacima iz osobih dokumenata.

TV PRIJENOS UTAKMICE DINAMA I BENFICE NA ARENI SPORT 1, PRIJE TOGA UVODNA EMISIJA

Zagreb, 210219.
Stadion Maksimir.
Utakmica 1/16 finala UEFA Europa lige izmedju GNK Dinamo Zagreb i FC Viktoria Plzen. 
Na fotografiji:  Nenad Bjelica.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
CROPIX

Program na Areni Sport 1 počinje sat i pol prije utakmice s pregršt materijala, ekskluzivnih intervjua Zlatka Zahoviča, Tome Šokote, Nenada Bjelice, Filipa Krovinovića, posebnih reportaža iza kulisa i profila Dinamovih igrača Brune Petkovića, Izeta Hajrovića, Emira Dilavera, Mislava Oršića. Gosti u studiju uz Milu Horvat su Igor Štimac, Elvis Scoria i Tomislav Rukavina.

Uz prvi u regiji virtualni studio na terenu u Maksimiru, vidjet ćemo analizu “augmented reality” način igre obje momčadi i pojedince uz statistiku. Naravno, tu su uključenja s terena, s tribina uz brojne VIP goste, razmišljanja Ćire Blaževića, trenera i igrača...

Nakon bogate uvodne emisije slijedi sam prijenos utakmice također na Areni Sport 1.

Lijepih 15 Celzijevih stupnjeva za Dinamovo proljeće

Dobre vijesti iz meteoroloških krugova stižu za aktere utakmice između Dinama i Benfice. Vremenska prognoza za Zagreb je prava proljetna, u četvrtak poslije podne, prema predviđanjima, u glavnom gradu Hrvatske očekuje se temperatura od čak 20 Celzijevih stupnjeva.

U 17.50 je zalazak sunca, tako da će se živa na termometru malo spustiti i temperatura bi, uz umjereni jugozapadni vjetar, trebala biti oko 15 Celzijevih stupnjeva u vrijeme početka utakmice (18.55). Do njezina kraja temperatura će pasti tek za stupanj-dva. Dinamo će otvoriti vrata stadiona već u 16.30 kako bi navijači na vrijeme zauzeli svoje pozicije.

Linker
20. travanj 2024 16:15