Screenshot
KAKO JE DANAS BITI NAVIJAČ ARSENALA

UZRUJAN. RAZOČARAN. BIJESAN. NE ZNAM UOPĆE KAKO DA SE IZRAZIM...' 'Sami me položite u grob kad umrem, bacite me na samo dno još jednom za kraj!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 05. svibanj 2018. 15:10

Jubilarna, 250. europska utakmica na klupi Arsenala, nije donijela sreću Arseneu Wengeru. Bila je to ujedno i njegova oproštajna europska utakmica s Topnicima, a do kraja Wengerove 22-godišnje ere u Arsenalu preostale su još samo tri prvenstvene utakmice. Od Arsenalove klupe oprostit će se na gostovanju u Huddersfieldu, iako je sanjao oproštaj u Lyonu...

Englezi su nastavili svoj neslavni niz bez pobjede na gostovanjima u Španjolskoj. Naime, od 1:0 pobjede u veljači 2006. u Madridu protiv Reala u Ligi prvaka, Arsenal je nanizao u ovih 12 posnih godina pet poraza i samo dva remija.

Prvi veliki hendikep pogodio je Arsenal u 12. minuti. Zbog ozljede je igru morao napustiti pouzdani srednji branič Laurent Koscielny, lopta je bila daleko od njega, stajao je sam na centru, zakoračio je i pao na zemlju! Čini se da mu je pukla Ahilova tetiva, iznešen je s travnjaka i ovaj će francuski reprezentativac vrlo vjerojatno propustiti nastup na SP-u u Rusiji.

Trenutak odluke zbio se u drugoj minuti sudačke nadoknade prvoga dijela.

Griezmann je vidio golemu rupu u sredini Arsenalove obrane, pa je u taj prazni prostor idealno pogurnuo loptu za natrčalog Diega Costu. A španjolski je Brazilac utrčao poput tenka, u trku se otresao Bellerina i udarcem s desetak metara poslao loptu u mrežu.

- Sve je ovo tužno, vrlo, vrlo, vrlo tužno... Nažalost, moramo živjeti s tim. Ova je igra gdjekad okrutna, gdjekad prekrasna, ali moja je patnja riječima neopisiva - rekao je utučeni Arsene Wenger, čiji su igrači još jednom razočarali rezultatom, ali ponajviše igrom.

A još su utučeniji navijači koji su se već usavršili u smišljanju duhovitih komentara na društvenim mrežama nakon ovakvih utakmica. Prenosimo neke od najupečatljivijih.

"Zamolit ću ovu momčad Arsenala da me sami polože u grob kad umrem, neka me za kraj još jednom bace na samo dno".

"Ovo je upravo sukus zadnjih deset Wengerovih godina u Arsenalu. Uvijek blizu, nikad do kraja".

"Najgora utakmica Arsenala ove sezone. Jad i bijeda. Bez borbenosti. Bez vjere. Bez srca. Zbogom, Wenger".

"Uzrujan. Razočaran. Bijesan. Ne znam uopće kako da se izrazim...'

"Europska liga ponovno sljedeće sezone... Ja više ovo ne mogu podnijeti...'

Linker
26. travanj 2024 05:43