CROPIX
ODJECI DERBIJA

VEĆ DUGO NIJE BILO TAKO DOBROG DERBIJA ZA GLEDATELJE, U HAJDUKU BIJESNI ZBOG NOVOG 'INCIDENTA' 'Tražit ćemo od UEFA-e da zaštiti naše navijače'

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 19. ožujak 2018. 12:34

Sjajan derbi za gledatelje! Šest pogodaka, 12 žutih, jedan crveni karton, 23 udarca prema vratima... Treneri će imati duge analize nakon puno pogrešaka, ali gledatelji su dobili željenu dramatiku. Svega je bilo u Gradskom vrtu, od zgoditaka, šansi, obrana, promašaja..., a na kraju i Osijek i Hajduk mogu žaliti za pobjedom.

Bijeli jer su vodili 3:2 do finiša dvoboja, a Osječani jer im je Letica skinuo pet zicera, nadigrali su Hajduk. Da nije primio nes(p)retni gol iz Lopina slobodnog udarca kada je lopta upućena s 25 metara dobila “žabicu” na blatnjavom terenu, bio bi Letica igrač utakmice bez premca.

Izlazio je Grezda triput sâm na Leticu u prvih pola sata, u nastavku je vratar Hajduka još dvaput odlično reagirao i čuvao pobjedničke ambicije Hajduka. Ali bod je najmanje što je Osijek po igri zaslužio, jer Malenica je imao samo jednu obranu. Grezda se ubacivao između linija Bijelih, Boban se s lakoćom oslobađao Lopeza po lijevoj strani obrane Hajduka.

I kada se šanse zbroje, Osijek je zaista bio dominantan.

Ali i Hajduk ima kvalitetne pojedince koji drže momčadsku ambiciju; Savvas kao spona sredine i zadnje linije, brzi Gyurcso za bljesak vrijedan pogotka, Toma Bašić sa svojim prekidima i, naposljetku, Letica kao zadnja brana pred osječkim napadačima.

Ali mora se Kopić zapitati kako je Osijek stvorio toliko prigoda, zašto mu je momčad kondicijski pala zadnjih 25 minuta; puno je pitanja za dvotjednu stanku i pripremu jadranskog derbija. S druge strane Zekić ima moralnu satisfakciju, ali ne i bodove, do kojih je Osijek mogao doći u najboljoj utakmici proljeća. Ali Zekić barem zna da mu momčad može puno bolje od igre pokazane protiv Cibalije i Intera u nedavnim dvobojima.

Ivan Kos: Tražit ćemo od UEFA-e da zaštiti naše navijače

Predsjednik Hajduka Ivan Kos oglasio se jučer otvorenim pismom na klupskim stranicama nakon utakmice u Osijeku, gdje su navijači splitskog kluba još jednom imali problema s ulaskom na stadion.

“U polufinalu Kupa situacija je eskalirala. Kupili su numerirane ulaznice, došli na vrijeme i onda satima ulazili na tribinu na kojoj nema ni redova i sjedalica, a kamoli minimalnih civilizacijskih uvjeta. Delegat nije reagirao, nitko iz Saveza nije reagirao i jučer se priča nastavila pa su naši navijači, koji su zbog svog kluba došli na najdalje gostovanje, kroz blato ulazili i 80 minuta nakon početka utakmice. Pisat ćemo UEFA-i i tražiti njihovu zaštitu jer nema naznake da će HNS išta promijeniti po tom pitanju, a kako će izgledati finale Kupa u njihovoj organizaciji, bojimo se i zamisliti. Najbolje da naši navijači odmah ostanu u Vinkovcima i stanu u red, možda tako uđu na vrijeme”, piše, između ostalog, u pismu. (dku)

Linker
24. travanj 2024 07:33