Sportske novosti/T. Ničota
TOMO NIČOTA IZ MOSKVE

VEĆA JE VJEROJATNOST DA HRVATSKA POSTANE SVJETSKI PRVAK! Dvojica hrvatskih novinara odsjela u stanu heroja Rusije: 'Sjedite točno na njegovu mjestu!'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 14. lipanj 2018. 16:12

Za neke stvari postoji uistinu mala vjerojatnost, ali pretpostavljamo da je ipak veća mogućnost da Hrvatska postane svjetski prvak nego da od svih zgrada i stanova u ogromnoj Moskvi dvojica novinara iz Hrvatske odsjednu u zgradi u kojoj živi i - Aleksandar Ovečkin. Odnosno, u stanu u kojemu je on odrastao, u kvartu u kojem je napravio prve hokejaške korake, još uvijek žive roditelji NHL zvijezde, ali on često navraća, kad god stigne.

Naučili smo s godinama da najbolje priče nastaju na šanku, pa smo i ovaj put posegnuli za tom metodom. Obližnji pub, zove se Yorkshire, i taj, prvi susret s Ovečkinom. Njegov potpisani dres na zidu, palica na drugom zidu, dresovi i fotografije njega i drugih ruskih hokejaša posvuda.

- Alex Ovečkin doista živi u ovoj zgradi? - pitali smo konobara Sergeja, koji nije navikao na strance jer ih ovdje, daleko od Crvenog trga, baš i nema previše. Ali na ovo je pitanje, očito, već više puta odgovarao.

dav
Sportske novosti/T. Ničota

- Da, njegovi su roditelji ovdje, a on stiže za koji dan. Kad je u Moskvi, stalno je ovdje, baš tu gdje vi sad sjedite. Otac mu navraća redovito, bio je i danas, ranije. Vlasnik puba Alexov je prijatelj, očekujemo ga da dođe za koji dan.

Ovečkin je prije nekoliko dana sa svojim Washington Capitalsima osvojio Stanley Cup, u Moskvu se vraća kao veliki pobjednik.

- Doći će ovdje, proslavit ćemo to dobro. Bit će, ufff... Rekao je čak da će donijeti pehar Stanley Cupa i staviti ga ovdje na šank, možda i iz njega nešto popijemo, haha - govori Sergej, mi se, naravno, smijemo.

Jer je doista teško zamisliti da tako sjedimo, a pred nama taj veliki pehar Stanley Cupa u rukama Alexa Ovečkina. No kako smo se tek nasmijali kad smo ujutro otvorili novine i vidjeli fotografije Ovečkina s tim istim peharom kako ga vozi u autu i spava uz njega u krevetu, a ispod fotografije piše da pehar vozi kući. Možda doista stari dobri Stanley stigne i do šanka u Yorkshireu.

Nema većeg od njega

Znamo da priča djeluje pomalo nestvarno, možda je Sergej sve malo “namazao” da bi nas lakše odvojio od rubalja, ali, eto, idućih dana živjet ćemo u iščekivanju, hoće li Alex Ovečkin sjesti za šank i priuštiti nam kvalitetnu priču. Rekao je Sergej da će “pogurati” i za intervju, što možemo nego se nadati da je ozbiljan. Njemu na dušu.

Dok tako mi čekamo sjajnog ruskog hokejaša, čekaju ga, na neki način, i ruski nogometni navijači.

- On je trenutačno apsolutno najpopularniji ruski sportaš - dometnut će Sergej i klonuti na spomen nogometa.

- Tu smo loši, nemamo klasu, nemamo igrača kao što je Ovečkin u hokeju. Bojim se kako ćemo proći.

No tko zna, možda im se baš ukaže neki nogometni Ovečkin pa ih odvede dalje od očekivanja. No to su njihove brige, mi čekamo onog pravog - Alexa sa Stanley Cupom.

Linker
19. travanj 2024 15:03