SN
NAJLJEPŠA NAJAVA SPEKTAKLA

VIDEO: ATMOSFERA U ZAGREBU JE OPET KAO NEKAD! GUŽVA U CENTRU, DINAMOVE ZASTAVE, SKANDIRANJE MODRIM ZVIJEZDAMA Pogledajte kako Zagreb dočekuje Atalantu

Dinamov fan shop u centru Zagreba je tradicionalno mjesto za druženje igrača i navijača uoči velikih utakmica
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 16. rujan 2019. 21:01

Dinamov fan shop u centru Zagreba sad već postaje tradicionalno mjesto za druženje igrača i navijača. Uoči važnih utakmica modri nogometaši dolaze ovdje dodatno osjetiti atmosferu, napuniti se još većom energijom prije takvog ispita. I u ponedjeljak je bila gužva, neki su klinci stajali dva sata da bi dočekali idole, slikali se s njima, uzeli poneki autogram. U notes, na majicu, na ruku...

- Pobjeda, sigurno pobjeđujemo - zahvatila je euforija one najmlađe, ali nisu ni stariji navijači imuni na optimizam.

Uglavnom, svi vjeruju u Dinamov uspjeh protiv Atalante, iako isto tako svi znaju i da će to biti jako zahtjevan dvoboj. No, optimistični su i Dinamovi igrači, prepuni samopouzdanja.

- Gledao sam ih i protiv Genoe, ali čekamo analizu našeg trenera i stožera. Da, opasan je Gomez po mojoj strani, ali svi su neugodni, tu je i Iličić, Zapata, u napadu su jako dobri, kompaktni. Nisu slučajno na trećem mjestu u Italiji - rekao je Petar Stojanović dodavši da se od reprezentativne stanke nije čuo s reprezentativnim suigračem Josipom Iličićem.

No, kakav Dinamo možemo očekivati u toj utakmici?

- Očekuje se da damo svoj maksimum, želimo pobjede i u Ligi prvaka. Svoj cilj smo ostvarili, ali nećemo se tu zaustaviti. Idemo jako od početka, želimo pobijediti, ali moramo odigrati dobro da bismo to uspjeli.

U nekim zadnjim utakmicama bilo je i praznog hoda, Trondheim, Poljud, prije toga i Ferencvaros u Zagrebu, Dinamo je uz dobre stvari u tim dvobojima pokazao i neko drugo lice.

- Dobro, možda je u nekim trenucima bilo ispod očekivanja, ali nije to bilo toliko loše ni u Trondheimu ni na Poljudu. Ali, nema veze, to je iza nas, bila je sad i reprezentativna stanka, svi smo spremni da budemo pravi u ovom dvoboju.

Dvojicu igrača Atalante, Freulera i Djimsitija, poznaje iz švicarskih dana i Mario Gavranović.

- S Djimstijem sam igrao u Zürichu, radujem se što ću ih obojicu vidjeti u srijedu. Atalanta je ozbiljna momčad, ali imamo dobru atmosfera, vjerujem da ćemo odigrati dobru utakmicu.

Dinamovi igrači, uključujući i njega imaju više iskustva u Ligi prvaka, može li to biti detalj koji će presuditi?

- Imamo veće iskustvo u Europi, ali oni igraju dulje godina u ligi kakva je Serie A. Svaki tjedan imaju neke teške utakmice, dobre atmosfere, tako da ne bi tu trebala biti razlika, na kraju krajeva će odlučiti ono na terenu u srijedu, to je jedino mjerilo.

Atalanta dosta zabija, ali dosta golova i prima. U čijoj će ih mreži biti više, pitamo Dominika Livakovića?

- Zabijamo i mi dosta golova, nadam se da ćemo i njima zabiti. Bitna je prva utakmica za samopouzdanje, važno za nastavak natjecanja - kaže pouzdani vratar.

Tko je bolji, Atalanta ili Šahtar?

- Teško je uspoređivati Šahtar i Atalantu, svi imaju svoje prednosti. Nadam se da ćemo mi biti najjači, ha-ha.

Danija Olma navijači su jedva pustili da medijima pokloni koju minutu, ipak je on najtraženiji igrač. Ali, uspjeli smo ga istrgnuti...

- Jedva čekamo te utakmice, spremni smo za taj novi izazov - kratko je kazao Olmo, nasmijavši se na pitanje da sad po Transfermarktu vrijedi 30 milijuna eura?

- Lijepo je vidjeti, ali to su samo brojke. Fokusiran sam samo na utakmicu s Atalantom, da budemo što bolji.

Dino Perić blizu je prvih 11 i u ovoj utakmici, a pred njim će biti jedan od najtežih zadataka. Zaustaviti tu silnu Atalantinu napadačku 'armiju'. Zapata se čini vrlo neugodnim i opasnim?

- Vjerujem u pobjedu pred našim navijačima. Nervoze nema, ne mogu dočekati utakmicu, dobar je naboj. Svi se radujemo igrati protiv takvih igrača. Dobri su, opasni, ali i ostavljaju prostora. Ako im se izađe iz presinga imamo šanse prema gore. Napast ćemo oni nas, mi njih pa da vidimo - miran je kao i uvijek Perić, koji već ima iskustvo Lige prvaka iz 2016.

U utakmici protiv Seville (0:4) ušao je nakon što je Stojanović dobio crveni karton.

- Nisu lijepe uspomene, drukčije je sad igrati Ligu prvaka nego onda. Ovo je drugačiji doživljaj. Možda nemamo individualce kao tad, ali smo momčad, klapa, prijatelji, bolje je ozračje i to će nam dati dodatnu snagu u ovim utakmicama.

Nikola Moro poručio je da je zahtjeva za ulaznice bilo puno, ali da ih je dao samo najbližima, prijateljima i obitelji. Lakša ozljeda je prošlost, sad jedva čeka da utakmica počne.

- Nabrijani smo. I prošle sezone smo bili nabrijani, pisali smo povijest, a želimo je ispisati i ove godine. Prva utakmica u skupini je najvažnija, moramo ući jako od prve minute, jer ulazimo u čitav ciklus. Ako ostvarimo dobar rezultat to je za nas veliki poticaj. Što možemo u Ligi prvaka? Nema smisla sad neke velike najave davati, pokazat ćemo na terenu što možemo. Ali, obećavamo da ćemo dati sve od sebe pred punim Maksimirom - kazao je Moro.

Eto, optimizam na kvadrat, kako i treba.

Atalanta je sjajna, opasna, ali nije nepobjediva. Dinamo igrači znaju obje činjenice, djeluju uistinu spremno za još jedan pothvat.

Pogledajte podcast Sportskih novosti Dinamo u Ligi prvaka u kojem gostuju proslavljeni bivši nogometaši modrih i aktualni trereni Ognjen Vukojević i Andrej Panadić:

Linker
18. travanj 2024 19:02