Twitter
NEKI IGRAČI I DALJE POVRAĆAJU

VIDEO: DOBRODOŠLI U PAKAO, CURE NOVE SNIMKE NAPADA NA NOGOMETNE ZVIJEZDE Pogledajte kako je 'rešetanje' izgledalo iz policijskog auta

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. studeni 2018. 20:46

Nastavlja se kontroverzna priča u vezi odigravanja legendarnog Superclasica u Buenos Airesu. Finale južnoameričke verzije Lige prvaka, Copa Libertadores, između Boce Juniors i River Platea neće biti odigrano u nedjelju u 21 sat kako je prvotno bilo najavljeno.

Finale se trebalo održati u subotu, međutim do odgode je došlo zbog šokantnih scena uoči utakmice kada su huligani zasuli kamenjem autobus u kojem su bili igrači Boce Juniors, a zatim je kaos napravila i argentinska policija koja je suzavcem pokušala rastjerati navijače, no dim suzavca došao je do igrača Boce koji su gušeći se i povraćajući završili u bolnici.

Predsjednik CONMEBOL-a (pandan europskoj UEFA-i) Alejandro Domínguez priznao je da se igrači Boce Juniors nisu oporavili nakon subotnjeg incidenta te da nisu u stanju odigrati utakmicu. Uprava Boce Juniors poslala je zahtjev COMNEBOL-u za još jednom odgodom u službenom priopćenju:

"Tražimo odgodu zbog incidenta i kao prioritet zahtijevamo da se finale može odigrati pod zadovoljavajućim uvjetima. Smatramo da se nakon napada ispred stadiona nisu ispunili svi uvjeti za odigravanje utakmice te da je odgoda neizbježna."

Neki su argentinski mediji prenijeli da je u napadu vozač autobusa ostao bez svijesti te da je potpredsjednik kluba privremeno morao preuzeti kontrolu nad vozilom. Također, igrač Boce Pablo Perez je ozbiljnije povrijeđen i potreban mu je duži oporavak.

"Pablo Perez ima ozbiljnu povredu oka. Još su petorica igrača ozlijeđena i nisu u stanju igrati. Boca je poslala zahtjev za odgodu i prisiljeni smo izaći im ususret. Kada će biti novi termin finala, odlučit ćemo uskoro.", zaključio je Domínguez.

Iako su FIFA i CONMEBOL prijetili upravi Boce da će biti diskvalificirani ukoliko ne odigraju utakmicu, to se očito nije dogodilo.

Južnoamerički mediji nagađaju da bi sljedeći datum odigravanja mogao biti 8. prosinca. Utakmica mora biti odigrana prije 12. prosinca kada u Ujedinjenim Arapskim Emiratima počinje SP za klubove na kojem će Južnu Ameriku predstavljati pobjednik ovog finala.

Prvi obračun na Bomboneri prije dva tjedna završio je 2-2, a i taj dvoboj se igrao dan kasnije od predviđenoga zbog oluje nad Buenos Airesom.

Linker
20. travanj 2024 03:37