Boris Kovacev / CROPIX
NA TRIBINAMA 11 TISUĆA LJUDI

VIDEO, FOTO: TEŠKA KIŠA SKRŠILA POSJETU, NE I DECIBELE Boysi provocirali Torcidu: 'Neodigrani derbi, prosvjed protiv gube... Pa 4 puta jezik za zube'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. listopad 2016. 12:07

Najava drastičnog spuštanja ‘celzijevaca’ i najavljena kiša za nedjelju poslijepodne na kraju se ispostavila realnom opasnošću spektaklu u Maksimiru. Povratak navijača Dinama i dobre igre Hajduka mobilizirale su vojsku navijača oba kluba pred derbi, ali teška kiša skrišila je entuzijazam... Na tribinama u Maksimiru skupilo se 11.050 gledatelja.

Iz Splita je u rano jutro krenuo ‘bili vlak’ u kojem je mjesto pronašlo 500 navijača Hajduka. Unatoč cijeni od 240 kuna (20 manje plaćaju članovi Torcide), za mjesto u vlaku tražila se karta više. Kažu navijači da bi bez problema napunili još jedan vlak da je bilo opcije.

I Torce se na kraju skupilo oko dvije tisuće na Jugu, a put do Zagreba i stadiona prošao je nasreću bez incidenata bilo kakve vrste, izuzev sitnih, klasičnih navijačkih čarkica s obje strane. Oni koji su stigli autobusima i osobnim vozilima, polcija je dočekala na Lučkom te ih prepratila do Maksimira.

No, za razliku od prethodnih sezona, dinamovci se nisu osjećali sami na svome stadionu. Premda je kiša otjerala 'Istok' i 'Zapad', na Sjeveru je svoje mjesto našlo oko četiri tisuće BBB-a.

Atmosfera je s obzirom na uvjete bila odlična, kiša nije oprala glasnice koje se nisu štedjele. Štoviše, derbi na tribinama između Boysa i Torcide opravdao je očekivanja. I to bez ekcesa, tek s ponekim iskrivljenim glagolom...

Baš kao u U 40. minuti kada su BBB izvjesili natpis provokacije prema Torcidi:

"Neodigrani derbi, prosvjed protiv gube... Pa 4 puta jezik za zube"

Uz dodatak skandiranjem: Tito partija, Hajdukova armija.

Linker
21. travanj 2024 01:06