CROPIX/Youtube
HULIGANI IZA REŠETAKA

VIDEO: HRVATSKE NAVIJAČE UHIĆENE U SRBIJI ISPITUJE POLICIJA Objavljena snimka privođenja pripadnika Torcide, pogledajte kako ih izvode iz marica

Piše: HinaObjavljeno: 03. kolovoz 2018. 22:56

Srbijanska policija i suci za prekršaje u Beogradu saslušavaju u petak poslijepodne navijače Hajduka, uhićene zbog sumnje da su oštetili benzinsku postaju u beogradskom predgrađu Vrčin, ispisvali ustaške grafite te ukrali piće, cigarete i drugu robu.

Hrvatsko Ministarstvo vanjskih i europskih poslova reklo je Hini da putem veleposlanstva u Beogradu prati situaciju i da će poduzimati odgovarajuće mjere.

"Veleposlanstvo čeka punu i službenu informaciju od srbijanskih vlasti o privedenim osobama i okolnostima privođenja. Očekuje se da privedeni hrvatski državljani danas budu izvedeni pred nadležna pravosudna tijela, kada će biti poznato za što ih se tereti", rekli su na Zrinjevcu.

Lokalni mediji prenose da 28 navijača ispituje policija i da će do kraja dana biti izvedeni pred suca za prekršaje.

Srpski Blic objavio je video privođenja pripadnika Torcide. Na snimci se vidi kako ih policija iz marica uvodi u policijsku stanicu u Grockoj, odakle su odmah odvedeni na saslušanje u Beograd kod suca za prekršaje. Video možete pogledati OVDJE

"Policija im trenutno uzima podatke, nakon čega će se napisati prekršajne prijave zbog kršenja zakona o javnom redu i miru", rekao je novinarima predsjednik prekršajnog suda u Beogradu Milan Marinković.

Srbijanski ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je ranije u petak da je policija je kod nekih navijača pronašla ukradene cigarete, piće i igračke. Zbog nepristojnog, drskog i bezobzirnog ponašanja prijeti im kazna od 30 do 60 dana zatvora, dodao je.

Privedeni će se u roku od osam dana moći žaliti na presudu, ali ona ne odlaže izvršenje.

Beogradski mediji navode kako bi navijači koji su ispisivali grafite s ustaškim znakovljem mogli i kazneno odgovarati.

Linker
11. travanj 2024 05:22