Matija Djanjesic / CROPIX / CROPIX
ZAGLUŠUJUĆI DESANT

VIDEO: KAD CIJELI JEDAN GRAD ZNA TKO JE NOVI PRVAK HRVATSKE! Pogledajte scenu za povijest - trenutak kad je pretrpani brod krenuo ka Splitu

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 11. ožujak 2017. 08:59

Malo iza 21 sat signalne rakete počele su parati nebo iznad riječke luke. Bio je to znak za polazak Armadinog kortea koji se iz prostorija Kluba navijača preko Jadranskog trga i Rive zaputio prema Molo longu i zapalio grad. Pjesma, baklje, dimne kutije bile su kulisa koja je zapalila riječke ulice, a svi putovi vodili su prema riječkoj luci gdje je još od poslijepodnevnih sati Jadrolinijin trajekt Zadar čekao povijesnu plovidbu prema Splitu.

Tisuću navijača u povorci i još nekoliko tisuća na riječkim ulicama dali su uvertiru 130. jadranskom derbiju za sliku koju će prepričavati još generacije Riječana.

Okupljanje na Molo longu uz glazbeni program i navijačke pjesme kratili su vrijeme do polaska koji se dogodio točno u ponoć i jednu minutu subote, a među navijačima već pričalo o utakmici koja je svima u mislima. Armadu koja se spremala za desant na Split došli su pozdraviti i oni koji će cestovnim putem krenuti u svoju invaziju na Poljud za jedno od najbrojnijih gostovanja riječkih navijača u Splitu.

I bilo je tu svega, od dobro znanih lica s tribina, do navijača Rijeke iz Slovenije, Istre, Krka… Bilo je tu i viđenih lica, poput Zvonka Mihalovića, direktora kluba u vrijeme kada je Rijeka 2005. godine baš na Poljudu osvojila prvi trofej u HNL-u, u gradu smo zatekli i Renata Pilipovića, nekadašnjeg prvotimca Bijelih koji je doveo sina Mijata, pa i Damira Badurinu, autor skladbe “Najdraža Rijeko“, himne grada koju je otpjevao s navijačima na polasku iz Rijeke.

- Do sada su uvijek dočeci bili posebni, ovo je prvi odlazak koji je ovako popraćen. Vratite se s tri boda pa da vas isto ovako dočekamo – rekao je Badurina dok su se navijači uz pjesme i bakljadu i zvukove brodskih sirena pozdravljali riječki desant na Split.

Navijače je došao pozdraviti i prvi čovjek riječkog prvoligaša Damir Mišković koji je u pratnji supruge Snježane i dopredsjednika Deana Šćulca uz “Najdraža Rijeko“ upijao pozitivne impulse navijačkog puka i širio svoj optimizam. Uostalom, Mišković je više puta istaknuo da je ovo najjača Rijeka u njegovom mandatu. U Split je otišla napraviti još jedan korak da sadašnja generacija postane povijesna.

Polazak broda iz Rijeke za Split u prijelazu s petka na subotu to je već postao…

Linker
25. travanj 2024 13:45