youtube
LOŠ UVOD U LIGU PRVAKA

VIDEO: KRVAVA NOĆ U ANDALUZIJI Šake, stolice i stolovi letjeli na sve strane: Nova žestoka tučnjava zaraćenih frakcija Bad Blue Boysa?

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. studeni 2016. 09:48

Dinamo će večaras u četvrtom kolu Lige prvaka u gostima snage odmjeriti protiv Seville gdje će tražiti prve bodove koji bi ga ostavili u igri za treće mjesto i nastavak europskog puta kroz Europsku ligu.

Ipak, uvod u samu utakmicu nije bio najbolji obzirom kako iz Španjolske ne dolaze lijepe slike. Naime, iako su pojedini mediji u Španjolskoj objavili kako je došlo do velikog okršaja između Bad Blue Boysa i domaćih navijača, s druge strane iz navijačkih krugova stigla je vijest kako se sukob ipak dogodio između dviju zaraćenih frakcija BBB-a, točnije između tzv. 'mamićevaca' i 'antimamićevaca'.

Španjolci navode kako je u kaosu sudjelovalo stotinjak osoba od kojih je većina bila u vidno alkoholiziranom stanju. Čitava gužva dogodila se u jednom kafiću u blizini katedrale, a šake i stolice letjele su na sve strane. Vrlo brzo na mjesto je stigla i policija s kojom su se navijači također sukobili, a nakon okršaja privedeno je nekoliko navijača 'modrog' kluba.

- Navijači Dinama su jeli i pili u kafiću i stvarali prilično veliku buku, a onda su došli navijači Seville i napali ih. To je bio glavni razlog gužve u kojoj su letjeli stolivi i koristile palice - rekao je jedan od očevidaca koji očito nije bio dobro upućen u cijelu situaciju.

Također valja napomenuti kako su Španjolci susret Seville i Dinama označili kao utakmicu visokog rizika, a večeras se na utakmici očekuje 208 navijača iz Hrvatske. U Sevilli su prodaju ulaznica zaustavili već u ponedjeljak zbog straha od još većih nereda no što su to bili sinoć u samom centru grada.

- Imamo informaciju da je u ponedjeljak u Malagi uhićeno devet te sinoć tri hrvatska državljana. Ne znamo detalje zbog kojih su uhićeni. Pozivamo sve hrvatske navijače u Sevilli da svojim navijanjem pomognu Dinamu u ostvarenju što boljeg rezultata te da se suzdrže od kršenja zakona kojim bi sebe i klub doveli u zonu kažnjavanja - rekao je Krešimir Antolić, Dinamov šef za sigurnost.

Linker
26. travanj 2024 13:29