POHVALILI SE SLIKAMA

VIDEO: POČELI PROBLEMI S NAVIJAČIMA UOČI EUROPSKE PREMIJERE HAJDUKA Dvadeset huligana Levskog tražilo sukobe po gradu, ali na kraju su se loše proveli

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 13. srpanj 2017. 17:41

Zadarska policija privela je dvadesetak navijača Levskog, koji su sinoć, uoči utakmice 2. pretkola Europske lige s Hajdukom, provocirali sukobe po gradu. Skupina gostujućih huligana se provodom po Zadru pohvalila na društvenim mrežama, ali na kraju se nisu dobro proveli.

Uhićeni su na poluotoku, u središtu Zadra, a policija je informaciju potvrdila Dalmatinskom portalu.

Po pisanju Dalmatinskog portala, dogodila su se dva različita incidenta, a u jednome od njih stradali su i bugarski navijači. Nekoliko nepoznatih osoba je u Zadru oko 23 sata napalo četvoricu Bugara kojima su i zapalili automobil. Sukob se dogodio u Ulici Krešimira Ćosića. Napadnuti su navijači Levskog, ali policija nikoga nije uhitila jer su napadači pobjegli prije njihova dolaska i za njima se traga.

Zadarska je policija izvijestila da su napadnuti Bugari u dobi od 28 do 32 godine i da su im napadači ubacili pirotehničko sredstvo u BMW čime su izazvali požar u unutrašnjosti vozila.

Nadajmo se da se radi o pojedinačnim incidentima koji se neće nastaviti i prije današnje utakmice (početak u 20.30)

Zajedno s momčadi Levskoga jučer rano ujutro u splitsku zračnu luku došlo je i oko 40 navijača Hajdukova protivnika iz Bugarske.

Međutim, tu se radilo o navijačima dubljega džepa koji su platili od 300 do 400 eura za aranžman u Hrvatskoj s voljenim klubom. Tako je u bugarskim medijima nakon slijetanja u Resnik jučer puštena kratka snimka iz zrakoplova njihove pjesme “Mi smo Levski” koju su prihvatili i igrači.

Levski ima pravo na 250 ulaznica u Dugopolju, te su karte rasprodane u Bugarskoj, a ostatak navijača, onih najvjernijih, koji stižu osobnim automobilima, uputio se prema Hrvatskoj tijekom jučerašnjeg dana i večeri, tako da se danas tijekom dana očekuje dolazak još oko 200 “levskara”.

Bit će smješteni na istočnom dijelu tribina u Dugopolju, pod budnim okom policije i zaštitara i odijeljeni tampon zonom od Hajdukovih pristaša.

Inače, u Bugarskoj je bio veliki interes za odlazak i u Nikšić kada su igrali protiv Sutjeske te sada za Dugopolje, navodno bi ih se skupilo čak tisuću, no zbog maloga kapaciteta stadiona imali su pravo tek na pet posto ulaznica, pa je u dogovoru kluba s navijačima određeno tko će imati prioritet.

Linker
17. travanj 2024 01:58