Screenshot
I ČAK PET GOLOVA

VIDEO: POGLEDAJTE HAJDUKOVU VEČER ZA PAMĆENJE Fantastičan gol najvećeg pojačanja, emotivni susret dvije Torcide i toliko spominjana ljepotica Karolina

HAJDUK Kopićeva momčad na proslavi 70. godišnjice trenutačno četvrtoplasirane momčadi poljskog prvenstva
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 25. ožujak 2018. 17:50

Gostovao je Hajduk u Zabrzeu povodom proslave 70. rođendana Gornika i izgubio test utakmicu u nekompletnom satavu. Više od nogometa susret su obilježili svečarsko ozračje i brojne bakljade dviju prijateljskih navijačkih skupina identičnog imena Torcida. Slavlju pred ovogodišnjom rekordnom posjetom u Areni Zabrze pridružilo se 1.000 navijača Bijelih, koji su s domaćim pristašama zajedno navijali cijelu utakmicu.

Bez 11 igrača

Hajduk je u Poljsku došao bez 11 igrača i predstavio su se u formaciji u 4-1-4-1, koja se u napadu modificirala u 4-3-3 sa Tičinovićem i Gyurcsom na krilima. Uz Tičinovića, od igrača s manjom minutažom, priliku je dobio Bosančić na desnom stoperu, Filip na lijevom beku, Kožulj u sredini i Kovačević kao središnji napadač.

Rano je poveo Hajduk majstorijom Adama Gyurcsa. Nakon prekršaja nad Kovačevićem u 4. minuti izveo je Mađar slobodan udarac sa 22 metra i desnom nogom prebacio “živi zid”. Neobranjivo za vratara Pavlowskog za 0:1 na semaforu! Poravnao je domaćin iz prve prilike koja je stigla u 15. minuti nakon centaršuta s lijeve strane i loše reakcije Lopeza i Filipa u skoku. Loptu je primio Olszewski, ubacio s desne strane, a Woltszynski efektno petom s tri metra prevario vratara Grbića i poslao loptu u mrežu.

Na mukama je sljedećih 10-ak minuta bio vratar Gornika, jer u tri navrata su ga dobro ispružili hajdukovci. Prvo je odličnim refleskom obranio udarac Gyurcsa u 21. minuti, potom je izvukao i dva opasna udarca Radoševića s distance. Pokušao je i Juranović solo akcijom u 31. minuti, ali njegov je udarac sa 10-ak metara iskosa otišao pored desne vratnice. U jeku napada Hajduka ponovno je poveo Gornik i to preko Španjolca Igora Angula u 33. minuti. Izgubili su Bijeli loptu na sredini terena odakle je brzo poslana u prostor iza leđa obrane Hajduka, za Angula, koji je sam sjurio prema Grbiću i udarcem sa 12 metara poslao ljevicom u mrežu.

Poljak-komentator

Hajduk je odgovorio pogotkom Kovačevića šest minuta kasnije. Kožulj za Tičinovića na desnoj strani, povratna na pet metara za Kovačevića i lopta je u mreži za 2:2. Gornik je ponovno poveo u 58. minuti nakon još jedne dubinske lopte iza zadnje linije Bijelih, a Liszka je sam pred Grbićem rutinski matirao vratara Hajduka. U posljednjih devet minuta domaćin je igrao bez Suareza, koji je dobio isključujući drugi žuti karton, ali nisu Splićani uspjeli materijalizirati brojčnanu prednost.

Treba još dodati da se utakmica prenosila u live streamu na službenoj web stranici Hajduka uz jednog poljskog navijača u ulozi komentatora. Dvoboj je sudio jedan od najboljih poljskih arbitara, Daniel Stefanski, a prvi asistent bila je toliko spominjana poljska 20-godišnja ljepotica Karolina Bojar. Uzvratni susret Hajduka i Gornika očekuje se u srpnju ove godine na Poljudu, ali termin još nije preciziran.

Linker
18. travanj 2024 11:08