SN
TAKO SE DOČEKUJU VICEPRVACI

VIDEO: POGLEDAJTE KAKO DANAS DOČEKUJU HRVATSKU U EUROPSKIM METROPOLAMA Gužva pred hrvatskim hotelom, svi žele uživo vidjeti Vatrene: 'Luka, Luka...'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 23. ožujak 2019. 18:05

Hrvatska nogometna reprezentacija primljena je u Budimpešti dočekom dostojnim svjetskih viceprvaka.

Luka Modrić i društvo u petak su stigli u glavni grad Mađarske gdje će u nedjelju u 18 sati igrati utakmicu 2. kola skupine E kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020. protiv domaćina, a danas će odraditi konferenciju za medije (17.30) i trening (18.00).

A zanimljivo je bilo ispred hotela Vatrenih sat vremena prije najavljene presice. Odjednom se stvorila gužva, pročulo se da su stigle hrvatske zvijezde, pa je pred hotelom nastao špalir, što Mađara, što turista koji su u Budumpešti dobili priliku uživo vidjeti Modrića, Rakitića, Perišića, Lovrena...

VIDEO: Davorin Olivari

Očekuje se da će na Ferencvarošovom stadionu koji prima 22.000 gledatelja biti oko 1300 hrvatskih navijača (sve ulaznice za goste su prodane), a Hrvatski nogometni savez izdao je za njih posebno priopćenje koje prenosimo u cijelosti.

“Utakmica Mađarske i Hrvatske na budimpeštanskoj Groupama Areni igra se u nedjelju 24. ožujka s početkom u 18 sati, a vrata stadiona otvaraju se u 16 sati. Za hrvatske je navijače predviđen Sektor E (ulaz br. 4). Stadion je rasprodan, a kupnjom ulaznice prihvaćeni su propisi Mađarskog nogometnog saveza za sportske događaje, koji, između ostaloga, uključuju:

- kontrolu osobnih podataka uz zabranu ulaska na stadion onima kojima se podaci na ulaznici i osobnim dokumentima ne podudaraju, bez naknade za plaćenu cijenu ulaznice

- onemogućavanje ulaska gostujućih navijača na tribine rezervirane za domaće navijače odnosno hrvatskih navijača s jasno istaknutim obilježjima radi njihove osobne sigurnosti, na temelju UEFA-ina pravilnika o sigurnosti.

Prema uobičajenoj praksi, na stadion nije dopušteno unositi bilo kakve predmete pogodne za nanošenje ozljeda ili štetne za zdravlje, pirotehnička sredstva, velike torbe i ruksake, transparente s bilo kakvim rasističkim, uvredljivim ili političkim porukama koje potiču mržnju, zastave veće od standardnih veličina, hranu, piće, kišobrane i druge predmete, u skladu s propisima. Na ulazu u stadion hrvatskim navijačima pomoć će pružati i redari HNS-a.

Pozivamo sve navijače da hrvatskim reprezentativcima pomognu fer i korektnim navijanjem. Recimo zajedno NE diskriminaciji, ksenofobiji, rasizmu i svim oblicima verbalnog i fizičkog nasilja. Navijajmo za Hrvatsku i za naše reprezentativce u duhu fair-playa, poštovanja i tolerancije prema suparniku, službenim osobama i svim gledateljima.

Hvala svim navijačima na odanoj podršci Vatrenima i želimo vam sretan put natrag svojim domovima!”

Linker
26. travanj 2024 15:40