FOTO: Milena Budimir
TRENUTAK ZA ANTOLOGIJU

VIDEO: POGLEDAJTE POVIJESNO ISKRCAVANJE U SPLIT, I REAKCIJE NA DOLAZAK RIJEČKE ARMADE 'Malo su se previše umislili, misle da su nedoodirljivi...!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. ožujak 2017. 12:10

Navijači Rijeke stigli su na Poljud u nikad većem broju. Preko 1000 pripadnika navijačke skupine Armada stigli su više od sat vremena prije utakmice na stadion i čekaju početak derbija 24. kola MaxTV Prve HNL.

Prije početka utakmice razgovarali smo s navijačima Hajduka koji su uvjereni u dobar rezultat Bijelih:

"Stiglo je vrijeme da ih skinemo. Preko pet godina ne znamo za pobjedu, ali po zakonu velikih brojeva danas moraju pasti".

Bilo je i onih koji priželjkuju poraz Rijeke i Dinamov naslov.

"Ne bi bilo ništa ljepše nego da ih mi dobijemo danas. Malo su se previše umislili, misle da su nedodirljivi, nadam se da im danas kreće pad".

13:57 - Pod budnim okom policije u 14 sati je počeo ukrcaj navijača u velike (zglobne) autobuse Prometa. Na raspolaganju je pet autobusa.

Armada upravo ulazi u buseve i trebala bi kroz koju minutu krenuti prema stadionu

-------------------------------------------------------

13:00 Kapetan trajekta obratio se navijačima Rijeke: "Transfer Prometovim autobusima na Poljud zakazan je u 14 sati, opustite se i uživajte!"

12:37 - Trajekt "Zadar" pristao je u Sjevernu luku. Navijačima Rijeke još uvijek nije dozvoljeno iskrcavanje na kopno. U iščekivanju silaska s broda zapalili su bengalke, čuje se pjesma "Ubi, ubi tovara".

Navijači bi svake sekunde trebali stupiti na tlo, zapalili su i prve dimne bombe

U ovim trenucima trajekt s navijačima Rijeke uplovljava u splitsku sjevernu luku.

------------------------------------------------------------------------------

FOTO: Mateo Sučić

FOTO: Mateo Sučić

----------------------------------------------------------------------------

Hajduk i Rijeka odmjerit će snage u 17 sati u 24. kolu HNL-a, a utakmica ima ogroman značaj za Riječane koji bi se s eventualnom pobjedom još više prbiližili naslovu prvaka Hrvatske.

Bila bi to povijesna titula i prekid dominacije Dinama koji traje 11 godina, a atmosfera je sve vatrenija, dok se očekuje iskrcavanje Armade u Split. Njih gotovo 1500 je sinoć krenulo brodom 'Zadar' iz Rijeke...

Kretanje trajekta s pristalicama Rijeke možete pratiti na ovom linku.

Trajekt, koji prati brod pomorske policije, doći će u splitsku Sjevernu luku oko 12.30 sati, a Armadu će se autobusima prevesti prema području stadiona Poljud. Inače, više od 600 policajaca osigurava dolazak gostiju, navodno bi i Torcida mogla 'ometati' goste pri iskrcavanju...

Linker
18. travanj 2024 13:15