Plzen, Ceska, 140219.
Doosan Arena.
Navijacki neredi ispred stadiona prije pocetka utakmice 1/16 finala UEFA Europa lige: FC Viktoria Plzen GNK Dinamo Zagreb.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

NEŽELJENE SCENE

VIDEO: POLICIJA OBJAVILA SNIMKU DIVLJANJA BBB-A, POGLEDAJTE KAKO JE POČEO KAOS Privedeno je najmanje 12 navijača, jedan teže ozlijeđen

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 15.02.2019. u 08:04

 • Prema neslužbenim informacijama kojima baratamo, u neredima koji su izbili prije prve utakmice 1/16 finala Europske lige između Viktorije i Dinama u Plzenu privedeno je 12, a ozlijeđeno je 11 BBB-a. Navodno je među njima jedan navijač teže ozlijeđen, a češka policija jutros je objavila najnoviju, 13 minuta dugu, snimku nereda

  Nimalo neočekivano, najezda Dinamovih navijača u Plzen nije mogla proći bez neželjenih scena. Iako je češka policija veći dio dana mirno odstajala i promatrala, iako uistinu nije imala nikakvog posla, dva sata prije utakmice stvari su opasno eskalirale.

   

  Policija je, naime, tada pred stadion dopratila oko 1500 navijača Dinama, no samo njih 400-tinjak je imalo ulaznice. Oni koji nisu imali ulaznice pokušali su na ho-ruk ući na utakmicu, a nezadovoljni zbog nepuštanja na stadion napali su malobrojne redare i policajce bacajući na njih baklje.

  VIDEO: RONALD GORŠIĆ / CROPIX

  Sukobi nisu bili dugotrajni, ali žestoki jesu, letjele su i boce, razni drugi predmeti, no snage reda su se pribrale, došlo im je i pojačanje, u intervenciji je bačen i suzavac, a situacija se smirila nakon 15-ak minuta.

  VIDEO: RONALD GORŠIĆ / CROPIX

  Nekoliko je navijača ozlijeđeno, nekoliko ih je i privedeno, a premda je prvobitno odlučeno kako će svi Dinamovi navijači ući na stadion kako bi policija imala situaciju pod kontrolom, to se ipak nije dogodilo. Ušli su samo oni s kartama, vjerojatno i poneki najsnalažljiviji, dok je znatan dio njih ostao ispred stadiona, gdje je u par navrata zabiljeno koškanje s policijom... Inače, i za vrijeme utakmice Boysi su nastavili sukobe s policijom, gađavši je s čime su već stigli.

  VIDEO: RONALD GORŠIĆ / CROPIX

  Navijači su eto opet na europskom gostovanju ostavili neslavan trag, prisilivši Dinamove blagajnike da iz Nyona ponovno iščekuju masan UEFA-in račun...

  Iz drugih medija