Screenshot: YouTube
DVA DANA UOČI MAKSIMIRSKOG DERBIJA

VIDEO: VATRENI DERBI HAJDUKA I DINAMA NA POLJUDU Kazneno prijavljen 19-godišnjak koji je ispaljivao rakete na gledatelje i teren

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 16. veljača 2018. 12:02

Nakon pregleda video snimki s utakmice odigrane 21. listopada 2017. na nogometnom stadionu Poljud u Splitu, te prikupljenih dokaza, policijski službenici Policijske uprave splitsko-dalmatinske su protiv 19-godišnjaka podnijeli kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela “Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom”, piše Slobodna Dalmacija.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je 19-godišnjak, za vrijeme odigravanja spomenute utakmice, s južne tribine usmjereno ispaljivao pirotehnička sredstva - signalne rakete prema gledateljima na zapadnoj tribini i natjecateljskom prostoru, čime je izravno doveo u opasnost njihov život i zdravlje.

Radi se o pirotehničkom sredstvu koje ima domet do 350 metara, brzinu od 50 m/s i razvija temperaturu od 1000°C, te kao takvo može izazvati teške i po život opasne ozljede.

Podsjetimo, utakmica je završila rezultatom 2:2.

Linker
18. travanj 2024 23:01