Slobodna Dalmacija
AKCIJA

VIDEO: VELIKA POLICIJSKA OPERACIJA NA TRGU BANA JELAČIĆA Nakon incidenta postrojili više desetaka navijača iz susjedne države uz zid jedne od zgrada

Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 25. ožujak 2018. 18:17

Na zagrebačkom Trgu bana Jelačića u nedjelju poslijepodne policija je provela opsežno postupanje protiv, kako se čini, pripadnika navijačke skupine 'Varvari', koja je u hrvatsku metropolu došla dati podršku crnogorskom košarkaškom klubu 'Budućnost', koji ima zakazan susret s domaćom 'Cedevitom'.

Policijski su službenici postrojili nekoliko desetaka muškaraca uz jednu od zgrada na Jelačićevom trgu, natjeravši ih da se licima okrenu prema zgradi te da podignu ruke u vis i naslone ih na zid.

Nakon toga uslijedio je detaljan pregled svakog od njih.

U blizini skupine vidljivo je više razbijenih boca i porazbacanih predmeta, što sugerira da je prije policijskog postupanja došlo do nekog nasilnog incidenta, no zasad nije potvrđeno što se točno dogodilo, iako se spominje razbijanje kontejnera u obližnjim ulicama te provociranje slučajnih prolaznika. HRT javlja da su ulicama navodno uzvikivali: 'Ovo je Srbija!'.

U svakom slučaju, policijska je intervencija osujetila dodatne nemile događaje.

Linker
23. travanj 2024 11:31