CROPIX
ATMOSFERA ZA PAMĆENJE

VIDEO/FOTO: MAKSIMIR OVAKO NEŠTO VEĆ DUGO NE PAMTI Stadion je grmio od prve do zadnje minute, a što se tek sprema! Zagreb će slaviti dugo u noć...

Luda večer na Maksimiru završena je s tri gola u mreži Viktorije Plzen i plasmanom Dinama u osminu finala Europske lige. Zagrebačke su ulice i uoči susreta bile preplavljene navijačima, a na stadionu je bilo više od 25.000 navijača koji su grmili od prve do zadnje minute i vodili Modre do velike pobjede. No, pravo slavlje tek počinje, Zagreb će sigurno biti budan do ranih jutarnjih sati...
Piše: Jutarnji ListObjavljeno: 21. veljača 2019. 15:13

Pogledajte atmosferu na Maksimiru nakon utakmice.

18.55: Utakmica je počela, Bad Blue Boysi bacili šalove i dvije baklje na tartan stazu

Damjan Raknić

Damjan Raknić

18.40: Atmosfera kao u najljepšim danima Dinama - navijači ulaze na stadion, u fan zoni trešte Prljavci

VIDEO: Tomo Ničota

18.20: Maksimirska istočna tribina 40 minuta prije početka utakmice

Damjan Raknić

18.15: Zlatko Dalić stigao je na stadion pogledati povijesnu Dinamovu utakmicu. Bit će ovo prva utakmica Dinama koju će ove sezone pogledati izbornik

18.05: Ludnica u fan zoni ispred Maksimira! Atmosfera se opasno zagrijava

17.52: Ispred zapadne tribine jedan dio navijača pokušava još uhvatiti koju ulaznicu čije se cijene kreću oko 350 kuna.

VIDEO: Tomo Ničota

16.40: Navijači Viktorije okupili su se na glavnome zagrebačkome trgu uz jako policijsko osiguranje. Iz Plzena je najavljen dolazak 600-tinjak čeških navijača, a dio njih tijekom dana je uživao po centru metropole ispijajući piva po kafićima. Oko 16:30 u korteu su se uz policijsku pratnju zaputili prema Maksimiru gdje će ih dočekati više od 25 tisuća navijača Dinama.

Počinje i zagrijavanje pred Maksimirom, zasad sve protječe bez incidenata, pogledajte zagrijavanje pred Dinamovim stadionom.

15.40: Česi upoznaju Tkalču

14.50 - Još je preostalo nešto karata za sjevernu tribinu, a navijači kupuju dragocjeni komadić papira.

VIDEO: TOMO NIČOTA

14.00 - Dio navijača iz Češke već je pristigao u Zagreb, a ukupno ih se večeras na stadionu očekuje oko 500. U satima uoči dvoboja uhvatili smo i fotografiju jednog zabrinutog navijača Viktorije, no kod većine njih ipak vlada dobro raspoloženje.

Tomo Ničota

13.00 - Uoči važne i povijesne utakmice protiv Viktorije i povodom proljeća u Europi nakon dugih 49 godina, igračima i stožeru Dinama stigla je poruka podrške iz dalekog Afganistana gdje se nalaze hrvatski vojnici u mirovnoj misiji “Resolute Sopport “!

"S posebnom pozornošću i zadovljstvom i mi pripadnici 9. HRVCON-a ovdje u Afganistanu pratimo nastupe voljenog kluba. Kao što to slogan misije „Resolute Support“ kaže: „One Mission, One Team“ sugerirajući da samo svi zajedno možemo polučiti uspjeh i samim time pomoći afganistanskom narodu u postizanju toliko željenog mira, tako i vaš uspjeh može samo biti građen na zajedništvu i doprinosu svakog pojedinca u ostvarivanju kolektivnog cilja! Svim srcem želimo uspjeh našem Dinamu u večerašnjoj utakmici sa vjerom u nastavak modrog proljeća.

Ajmo Dinamooooo!"

Interes je velik i svi žele na stadion, a žal ostaje i za time da je propala ideja po kojoj se pokušalo južnu tribinu podijeliti na dva dijela. Naravno, s tampon-zonom koja bi odvajala domaće od gostujućih navijača, njih otprilike 500 koliko ih se očekuje na Maksimiru, no policija je zabranila te manevre pozivajući se na sigurnost.

Zagreb, 280818.
Stadion Maksimir.
Uzvratni susret play-offa Lige prvaka GNK Dinamo - BSC Young Boys.
Na fotografiji: navijaci
Foto Srdjan Vrancic / CROPIX
Srdjan Vrancic / CROPIX

Za sve one koji nisu uspjeli osigurati zlata vrijedan komadić papira, od 16 sati će na prostoru od Bukovačke do ticket pointa biti otvorena fan zona u kojoj će na velikom ekranu moći pratiti zbivanja s terena.

FAN ZONE ZA NAVIJAČE DINAMA

GNK Dinamo ovim putem poziva sve navijače da na stadion Maksimir u četvrtak, 21. veljače dođu što ranije!

Utakmica Dinamo – Viktoria počinje u 18:55h, a ulazi maksimirskog stadiona na tribinama istok i zapad bit će otvoreni od 17:00h. Kako bi navijači izbjegli gužvu pozivamo sve da dođu što je ranije moguće.

Dinamo poziva navijače na tribini zapad u fan zonu na stadionu, a sve one koji nisu uspjeli kupiti ulaznice klub u suradnji s partnerima poziva na organizirano gledanje utakmice Dinamo – Viktoria na video zidu u velikoj fan zoni kod bacača diska!

Na ovaj način svi će navijači moći u blizini stadiona, navijati za Plave i bodriti ih u povijesnoj utakmici!

FAN ZONA TRIBINA ZAPAD

Dinamo je organizirao fan zonu ispod tribine zapad za navijače koji imaju ulaznice za tribinu zapad dolje.

Fan zona za navijače na tribini zapad dolje bit će otvorena od 17:00h do 21:15h, a uz ugostiteljsku ponudu klub je pripremio i zabavne sadržaje. Navijači će se do početka utakmice moći okušati u izvođenju slobodnih udaraca na elektronički gol.

Tomo Ničota

VELIKA FAN ZONA KOD BACAČA DISKA

Dinamo u suradnji s partnerima organizira još jednom veliku fan zonu za sve navijače koji nisu uspjeli kupiti svoju ulaznicu za utakmicu i za sve navijače prije same utakmice, a lokacija će biti kod bacača diska na križanju Maksimirske ceste i Svetica!

Zabava u fan zoni kod bacača diska počinje u 16:00 sati, a uz voditelja programa, glazbu, ugostiteljske akcije i zabavni program te facepainting, navijači će na velikom video zidu moći organizirano gledati prijenos utakmice Dinamo – Viktoria s početkom u 18:55h.

Fan zona kod bacača diska bit će otvorena od 16 do 23:30 sati.

Preporučamo korištenje javnog gradskog prijevoza ili taksi prijevoza do stadiona s obzirom na to da se očekuje posebna prometna regulacija na dan utakmice, kao i velika gužva kako će se bližiti početak utakmice.

POGODNOST ZA NAVIJAČE

Dinamo i Taxi Cammeo pripremili su posebnu pogodnost za navijače Dinama povodom povijesne utakmice!

Sve vožnje taxi Cammeom koje završavaju na stadionu Maksimir imaju popust od 20%. Popust vrijedi u četvrtak, 21.2., od 16:30h do 19:30h!

FAN SHOP

Fan shop na stadionu Maksimir na dan utakmice, 21.2., radit će do 22:00 sati.

Prigodan šal za utakmicu Dinamo - Viktoria možete kupiti po cijeni od 70 kuna u fan shopu.

Svaki kupac pojedinačne ulaznice za utakmicu dobio je na poklon ovaj šal, dok vlasnici godišnjih ulaznica ovaj šal mogu kupiti u fan shopu po povlaštenoj cijeni od 40 kuna.

ONLINE KUPOVINA

Još jednom pozivamo navijače koji su ulaznice kupili ONLINE putem na servisu ulaznice.hr da preuzmu svoj poklon šal na Ticket pointu što prije tijekom srijede, 20.2. ili 21.2. što ranije tijekom dana. Poslijepodne se očekuje velika gužva i oko 30 tisuća navijača u krugu stadiona.

INFORMACIJE O PROMETU NA DAN UTAKMICE

Na kolnom ulazu od Kipa bacača diska i prostora u zoni raskrižja Ulice Svetice i Maksimirske sve do zapadnog raskrižja zapadnog parkirališta stadiona, na prostoru poligona autoškole i tržnice Borongaj, Hitrecovoj ulici i prostoru južnog ulaza na stadion Maksimir od 6:00 do 24:00 sati temeljem Rješenja MUP-a bit će zabranjeno zaustavljanje i parkiranje osim za vozila gostujućih navijača izvan Grada Zagreba odnosno gledatelja s izdanom parking propusnicom GNK DINAMO.

1. Javno parkiralište kod spomenika Bacača diska (od Spomenika do zapadnog parkirališta stadiona Maksimir) bit će zatvoreno na dan utakmice (21.2.) od 6:00 do 24:00h, a na istom će prostoru u istom terminu biti na snazi i privremeno zatvaranje prometa.

2. VIP-B parkiralištu ispod zapadne tribine stadiona Maksimir bit će moguće prići vozilima isključivo sa strane tržnice Borongaj (servisnom cestom od Budakove do bazena) i to isključivo uz parking propusnicu izdanu od strane GNK Dinamo.

3. Parkiralište bazen Svetice - zatvoreno za javnost od 6:00 do 22:00h

4. Parkiralište tržnice Borongaj. Parkiralište će na dan utakmice biti zatvoreno za javnost.

5. Parkiralište Borongaj, poligon za obuku vozila i vozača (osim vozila s izdanom propusnicom odnosno organiziranog dolaska prijevoznih sredstava s navijačima FC Viktoria Plzen) bit će zatvoreno za javnost.

6. Ranije spomenut prilaz stadionu po Servisnoj cesti bit će moguć vozilima uz parking propusnicu za VIP-B parking izdanu od strane GNK Dinamo.

FER, KOREKTNO I SPORTSKO NAVIJANJE

Ovim putem pozivamo sve navijače, posjetitelje i građane za fer, korektno i sportsko navijanje bez rasističkog i diskriminatornog skandiranja prije, za vrijeme i nakon utakmice. Ujedno pozivamo na suzdržavanje od upotrebe pirotehnike, a sve s ciljem kako bi susret prošao u primjerenom ozračju vrhunskog sportskog događaja.

Linker
16. travanj 2024 09:29