REUTERS
EUFORIJA I OČAJ

VIDEO/FOTO: RUSIJU TRESE NAVIJAČKA GROZNICA KAKVU SVIJET NIJE VIDIO, ŠPANJOLSKA JE U ŠOKU! 'Još jedno svjetsko razočaranje!; 'Vi ste naši junaci!'

Piše: Vedran FilipovićObjavljeno: 01. srpanj 2018. 21:54

Španjolski mediji vrlo su ažurni kada je u pitanju izvještavanje s velikih utakmica. Recimo, pet minuta nakon susreta na Marci možete pronaći mišljenje Andujara Olivera, njihovog 'Oka sokolovog' o svim spornim situacijama.

- Kazneni udarac za Rusiju je ispravno dosuđen jer je Pique previsoko digao ruku, a 11-erac za Španjolsku u 116. minuti nakon konzultacija s VAR-om ispravno nije dosuđen jer se Sergio Ramos i ruski stoper međusobno drže – tvrdi Oliver.

Inače, navedeni madridski list izašao je s glavnim naslovom („Kraj ciklusa!“) koji podsjeća na slavne dane Furije (2008-2012) te navodi kako je ovo drugi uzastopni neuspjeh na Svjetskim prvenstvima.

- Ovo je neuspjeh s velikim N – piše Hugo Cerezo, vodeći kroničar Marce.

U sličnom tonu čitateljima priču nudi i sportski list As.

- Još jedno svjetsko razočaranje – pišu urednici u naslovu.

- Španjolska je imala milijun dodavanja, ali i manjak hrabrosti da eliminira inferiornog protivnika. Na kraju je Akinfeev postao junak. Ovo je kraj putovanja – navodi se u podnaslovu teksta.

Naravno da su na ruskim portalima vladali euforični usličnici te pjesme radosti nogometašima Zbornaje.

- Ovo su junaci – donosi u naslovu specijalizirani portal sport-express.ru uz fotografiju veselja nakon ruleta kaznenih udaraca. Na drugom portalu (sovsport.ru) hvali se taktika izbornika Čerčesova te izvedba momčadi koja je, tvrde Rusi, igrala bolje nego što su navijači navijali na tribinama.

Iz svlačionice Španjolske prva je stigla reakcija kapetana Sergija Ramosa koji je priznao je da mu je iznimno teško zbog bolnog poraza nakon izvođenja jedanaesteraca u osmini finala protiv Rusije. Napomenuo je i da su kao ekipa dali sve od sebe, a presudila je "lutrija" jedanaesteraca.

"Vrlo je teško", kaže Ramos. "Teško je kad u bilo kojoj fazi ispadneš sa svjetskog prvenstva."

"Moramo nastaviti nadati se. Nakon svih kritika koje su nas pratile u grupnoj fazi, smatram da smo se ipak pokazali kao ekipa."

"Vratit ćemo se na veliko natjecanje, to je sigurno. Neki će igrači otići, neki novi će doći, ali mi ćemo opet ponosno predstavljati svoju zemlju."

Ruski izbornik Stanislav Čerčešov:

"Moji momci su muškarčine. Pobijedili smo, ali moje emocije i poslije ovog rezultata su jednostavne i misli su samo na jednoj stvari, a to je sljedeća utakmica. Danas smo igrali više od dva sata i nadam se da će i naš sljedeći protivnik igrati isto toliko".

Španjolski izbornik Fernando Hierro:

"Za ovo ispadanje najodgovornija osoba sam ja. Hoću li ostati na ovoj dužnosti ili ne, to sada nije važno. Mogu samo reći kako bi je bilo veliko zadovoljstvo trenirati ovakve igrače".

Ruski vratar Igor Akinfejev koji je obranio dva 11-erca u raspucavanju:

"Od početka drugog poluvremena smo se nadali 11-ercima i, hvala Bogu, imali smo sreće. Nisam ja igrač utakmice, nego čitava naša momčad i navijači. Imamo fantastično Svjetsko prvenstvo".

Linker
19. travanj 2024 13:02