CROPIX
NARODNI IZBORNIK

ZLATKO DALIĆ STVARNO ZNA NAPRAVITI SJAJNU ATMOSFERU Ulaznica nema, ali Hrvati se uvijek snađu: 'Ma pola stadiona će biti hrvatsko!'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 26. prosinac 2017. 18:04

Malo je ulaznica za hrvatske navijače, samo 2100 u Kalinjingradu i oko tri tisuće na ostala dva stadiona.

'Vjerujete li u pravu podršku, u vrhunski štimung, bez incidenata kao lani u St. Etienneu?', pitali smo hrvatskog izbornika Zlatka Dalića.

- Nadam se ambijentu i podršci kao što je bila u Maksimiru protiv Grčke. Kao navijač prošao sam Njemačku, Austriju, Francusku, Poljsku… Uvijek je bilo puno više Hrvata na tribinama nego što smo službeno imali ulaznica. Mi se uvijek snađemo, naših će sigurno biti u velikom broju tamo. Posebno u Kalinjingradu koji je blizu Berlina, pola stadiona će biti hrvatsko. To sam uvjeren. Uvijek se govorilo ‘nema karata’. Nema, a kad počne susret, sjetite se s Brazilom u Berlinu, bilo je 30.000 naših ljudi.

Imate li kakve nova saznanja ili doživljaje Nigerije, Argentine i Islanda?

- Pratit ćemo sve, pogotovo Nigeriju. Oni igraju 23. ožujka u Poljskoj, ići će ih pogledati netko od skauta. U Nigeriji ima puno Hrvata koji rade, pogotovo iz Rijeke, zadužit ćemo nekoga da prati domaću ligu. Imat ću sve informacije na vrijeme.

Argentina se priprema za Hrvatsku igrajući sa Srbijom.

- Treneri traže slične protivnike, to i ja tražim. Nama ne treba protivnik poput Islanda kad igramo s njima svake godine. (da)

Linker
19. travanj 2024 02:39