Barcelona
 Aitor Alcalde/Getty Images / Getty Images
CITY OSIGURAO FINALE LIGA KUPA

NE IDE BEZ ARGENTINSKOG ČAROBNJAKA! BARCELONA BEZ LEA MESSIJA PORAŽENA U PRVOJ UTAKMICI KUPA Sevilla na domaćem terenu srušila katalonskog diva

Nogometaši Seville u prvoj su utakmici četvrtfinala Španjolskog kupa na svom terenu svladali branitelja naslova Barcelonu sa 2-0 (0-0). 
Piše: Gianluca StarčićObjavljeno: 24. siječanj 2019. 00:26

Sevilla je napravila odličan posao u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa kralja protiv Barcelone. Andalužani su slavili 2:0 golovima Sarabije i Ben Yeddera. Trener Barcelone Ernesto Valverde izveo je promiješani sastav, nije bilo Messija, a Suarez, Busquets i Alba bili su na klupi. Debitirao je Kevin-Prince Boateng, dok je naš Ivan Rakitić odradio svih 90 minuta.

U prvom poluvremenu Sevilla je bila malčice konkretnija, stvorila je dvije izgledne prilike, ali Ben Yedder je oba puta bio neprecizan. No, nagrada za dobru igru stigla je u 58. minuti kada je Pablo Sarabia zabio na asistenciju Quincyja Promesa.

SEVILLE, SPAIN - JANUARY 23: Carlos Alena of FC Barcelona competes for the ball with Sergio Escudero of Sevilla FC during the Copa del Quarter Final match between Sevilla FC and FC Barcelona at Estadio Ramon Sanchez Pizjuan on January 23, 2019 in Seville, Spain. (Photo by Aitor Alcalde/Getty Images)
Aitor Alcalde/Getty Images / Getty Images
Barcelona

Ova je prva pobjeda Seville nad Barcelonom na Sanchez Pizjuanu nakon tri godine i isto toliko mjeseci, a uzvrat je na rasporedu za tjedan dana.

U utorak je Getafe u prvoj utakmici četvrtfinala kao domaćin svladao Valenciju sa 1-0, dok će svoje prve četvrtfinalne utakmice Betis i Espanyol te Girona i Real Madrid igrati u četvrtak.

Manchester City potvrdio plasman u finale Liga kupa

Nogometaši Manchester Cityja potvrdili su plasman u finale engleskog Liga kupa svladavši i u uzvratnoj polufinalnoj utakmici trećeligaša Burton Albion, ovoga puta na gostovanju sa 1-0 (1-0).

Susret u srijedu bila je formalnost jer je prvi dvoboj u Manchesteru završio 9-0 u korist Cityja.

Strijelac jedinog gola u uzvratu bio je Aguero (26).

Manchester City će u finalu 24. veljače igrati protiv boljeg iz ogleda Chelseaja i Tottenham Hotspura koji svoj drugi polufinalni dvoboj igraju u četvrtak na Stamford Bridgeu. U prvoj je utakmici Tottenham slavio sa 1-0.

Linker
19. travanj 2024 08:16