REUTERS/Benoit Tessier
ZNAKOVITA PORUKA

'NE VJERUJEM DA POSTOJI ITKO TKO SUMNJA DA JE NAJBOLJI' Realov šef naklonio se Modriću, kapetan Vatrenih komentirao izostanak Ronalda i Messija

Piše: HinaObjavljeno: 04. prosinac 2018. 08:29

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić izjavio je u ponedjeljak nakon primanja Zlatne lopte, nagrade za najboljeg nogometaša svijeta u 2018. godini, da karijeru želi završiti u Real Madridu.

"Ostale su mi još dvije godine (u klubu) te se nadam da ću ostati još koju duže. Pokazuju mi da sam im drag pa bih se volio umiroviti u Realu. Moja obitelj uživa ondje, pa i ja želim nastaviti uživati u tom velikom klubu", rekao je 33-godišnji Modrić španjolskim medijima nakon primanja nagrade.

On u Realu igra od ljeta 2012. godine, a ima ugovor do ljeta 2020. godine. U kolovozu je s klubom postigao načelni usmeni dogovor oko produženja ugovora, a zasad je nepoznato kada bi ga mogao potpisati i hoće li biti potpisan.

Modrić je u ponedjeljak osvojio nagradu tjednika France Football, treće veliko međunarodno priznanje nakon što su ga prethodno krovne nogometne organizacije UEFA i FIFA proglasile najboljim igračem Europe i svijeta u 2018. godini.

"Teško je pronaći riječi da opišem kako se osjećam", rekao je. "Jako sam zadovoljan i zahvalan svima što su prepoznali moj učinak. I Griezmann i Mbappé su mi čestitali. Suspregnuo sam suze. Bila je ovo posebna noć, a također je poseban osjećaj ući u grupu igrača koji su osvajali ovu nagradu", dodao je.

Atléticov napadač Antoine Griezmann je zauzeo treće mjesto, a PSG-ov strijelac Kylian Mbappé četvrto, te su obojica prisustvovala ceremoniji u Parizu. Juventusov napadač Cristiano Ronaldo, koji je završio na drugom mjestu, nije doputovao, kao što nije došao niti u Monaco i London ranije ove godine. Ondje je također bio ostao iza Modrića u dodjeli nagrada UEFA-e i FIFA-e. Na priredbu nije došao niti Barcelonin napadač Lionel Messi koji je zauzeo peto mjesto.

"Nisam ja taj koji bi trebao reći jesu li Ronaldo i Messi trebali biti ovdje. Naravno da bi mi bilo drago da su došli", rekao je Modrić.

Hrvatski vezni igrač ovoga mjeseca ima posljednji sportski izazov u 2018. godini. Krajem prosinca će s Realom pokušati obraniti naslov klupskog svjetskog prvaka. Prije godinu dana je bio proglašen najboljim igračem turnira.

"Želim još trofeja sa svojom ekipom, a prvi je svjetsko klupsko prvenstvo", istaknuo je. Modrić je u svibnju s Realom treći put zaredom osvojio Ligu prvaka, a u srpnju je s Hrvatskom došao do finala Svjetskog prvenstva.

"Ovo mi je bila godina iz snova", zaključio je hrvatski nogometaš.

Realov predsjednik o Modrićevoj nagradi

Predsjednik europskog prvaka madridskog Reala Florentino Pérez rekao je u ponedjeljak da je Luka Modrić dobio nagradu Zlatna lopta nakon fantastične sezone u kojoj je pokazao vrijednosti Reala na terenu i izvan njega, obilježivši jednu eru u 116 godina dugoj povijesti kluba.

"Jako sam zadovoljan jer je ovo bila spektakularna godina Luke Modrića. Dali su mu sve nagrade koje su mu mogli dati pa smo svi mi 'madridisti' jako sretni. Ne samo da je najbolji na terenu, nego je to također i izvan njega", rekao 71-godišnji Pérez u obraćanju novinarima nakon što je Modrić dobio priznanje za najboljeg nogometaša svijeta u organizaciji tjednika France Football.

Modrić je nagradu za najboljeg u 2018. godini dobio ispred Juventusovog napadača Cristiana Ronalda i Atléticovog golgetera Antoinea Griezmanna.

Soccer Football - 63rd Ballon d'Or - The Grand Palais, Paris, France - December 3, 2018   President of Real Madrid Florentino Perez arrives   REUTERS/Benoit Tessier - RC11CF7EB600
REUTERS/Benoit Tessier

"Mene nije iznenadilo što nagrada nije otišla Griezmannu. Presretan sam što je uručena Modriću jer je to priznanje čitavog svijeta nogometu. Osim toga on je sve osvojio. Ne vjerujem da postoji itko tko sumnja da je on najbolji", istaknuo je Pérez.

Nakon deset godina nagrada Zlatna lopta nije otišla u ruke Lionelu Messiju ili Ronaldu. Portugalski napadač osvojio ju je prošle godine, a ljetos je iz Reala prešao u Juventus.

"Zlatna lopta je u genima Real Madrida. Tijekom povijesti ju je osvojilo deset igrača Reala, oni su klubu donijeli 17 Zlatnih lopti. Između Zlatne lopte i Real Madrida postoji ljubavna priča za koju se nadam da će potrajati još puno godina", rekao je ponosno prvi čovjek kraljevskog kluba osnovanog 1902. godine.

Modrić je u Real došao 2012. godine te je u bijelom dresu osvojio četiri Lige prvaka u zadnjih pet godina.

"Nagradu su mu dali jer godinama već igra dobar nogomet, a ove sezone je bio spektakularan. U njemu su ujedinjene igračka i ljudska kvaliteta. Savršeno zna koje su vrijednosti Real Madrida, općenito sporta, a posebno nogometa. Takve bi osobe uvijek trebalo nagrađivati jer one pomažu da sport bude mjesto susreta, a ne sukoba", rekao je Pérez.

Modrić je prethodno proglašen najboljim igračem Svjetskog prvenstva na kojem je s Hrvatskom stigao do finala, a zatim su ga krovne nogometne organizacije UEFA i FIFA-a proglasile najboljim nogometašem Europe i svijeta prema glasovima igrača, trenera, novinara i navijača.

"S nama je sve osvojio. On obilježava jednu eru, te je velika čast što igra za nas. Gledati ga kako dodaje loptu, puca na gol je uživanje. Ima sposobnost da se svidi ljudima", izjavio je predsjednik Reala koji je u Parizu nazočio ceremoniji i na pozornici čestitao 33-godišnjem kapetanu hrvatske reprezentacije, zagrlivši ga.

"Sve je počelo s Di Stéfanom, nastavilo se s Koppom, a sada je ovo priznanje osvojio Modrić. To je nešto što niti jedan klub nikada neće dostići", zaključio je Pérez.

Linker
19. travanj 2024 21:50