screenshot
STRANAC U ZAGREBAČKOM PREDGRAĐU

NEKADA JE DIJELO SVLAČIONICU S ETO'OM, A SADA PRIJETI HAJDUKU Progonozirali su mu veliku karijeru, a nogometni ga je put odveo u Zaprešić

SERDER SERDEROV Rus je pogotkom protiv Farmaceuta donio mir u Zaprešić, no njegov nogometni put nije bio lagan
Piše: Gianluca StarčićObjavljeno: 25. veljača 2019. 13:39

Sjećate se onog famoznog Anžija 2012. godine u čijoj biste svlačionici tada zatekli veličinu kao što je Samuel Eto’o, domaće nade Smolova i Žirkova, bio je tu i legendarni Marokanac Mbark Boussoufa, ali bio je tu i jedan mladić kojem su tamošnji stručnjaci prognozirali veliku karijeru.

Tadašnji strateg, Nizozemac Guus Hiddink dao mu je priliku u šesnaestini finala Ruskog kupa, ušao je tek u produžecima, ali ako ćemo realno, za njega to u tom trenutku nije bila toliko velika stvar jer je godinu ranije u dresu moskovskog CSKA-a debitirao u Ligi prvaka. Istina, dobio je samo nekoliko minuta u utakmici protiv Lillea.

Ipak, samo dijeliti svlačionicu s igračem koji je 2010. godine osvojio najprestižnije klupsko natjecanje je privilegija, ali na njegovu nesreću, Eto’o se nije dugo zadržao u Mahačkali.

Najbolji u Bugarskoj

Danas taj “mladić” kruh zarađuje u HNL-u, točnije u Zaprešiću, a riječ je, dakako, o Serderu Serderovu, koji je dosad ispunio sva očekivanja.

Njegov nogometni put nije nimalo lagan, bilo je ponekih posudbi na destinacijama koje nisu toliko atraktivne, a najbolji je nogomet igrao u Bugarskoj u dresu Slavije iz Sofije.

Ipak, taj čudni put doveo ga je u Zaprešić, u mjesto za koje prije toga, uvjereni smo, nije ni čuo, ali ako se po jutru dan poznaje, onda će mu sigurno ostati u lijepom sjećanju.

Zagreb, 010219.
Nogometni stadion Zagreb, Kranjceviceva .
Utakmica 19. kola 1. Hrvatski telekom Prva liga,
NK Lokomotiva - NK Inter Zapresic.
Na fotografiji: Fran Karacic, Serder Serderovc, Frano Mlinar.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
Serdarov

Inter je u prijelaznom roku bio svjestan da su pojačanja neophodna, stoga smo praktički svakodnevno imali prilike od Samir Toplaka čuti razne informacije o tome koliko mu se igrača nudi, ali za dvojicu je bio siguran da je to to. Andriju Kaluđerovića nije htio propustiti, a u isto nam je vrijeme kazao da treba doći rusko krilo koje je skupilo tri nastupa za mladu reprezentaciju. Naglasio je strateg Zaprešićana da će Serderov, ako dođe, biti pojačanje, odnosno da u sebi ima tu probojnost, okomitost koja je Interu nedostajala u jesenskom dijelu sezone.

Brza adaptacija

I da, bio je Toplak u pravu, Serderov jest pojačanje, to je nakon četiri odigrane utakmice sasvim jasno. Već dvije utakmice zaredom Serderov trese suparničku mrežu, a subotnji pogodak u Koprivnici vrijedan tri boda pokazatelj je koliku kvalitetu Serderov ima. Njegova lakoća rješavanja suparničkih igrača i još bolja egzekucija nešto je od čega će Inter u proljetnom dijelu prvenstva imati velike koristi.

Zagreb, 100219.
Gradski stadion Zapresic.
Hrvatski Telekom Prva liga, 1. HNL, 20. kolo, seniori, utakmica izmedju NK Inter Zapresic i HNK Rijeka.
Na fotografiji: Zoran Kvrzic, Serder Serderov.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX / CROPIX
Serdarov

Činjenica je da se Rus brzo adaptirao na zahtjeve HNL-a, a stručni stožer očekuje da iz utakmice u utakmicu bude još bolji jer, navodno, još ima dosta prostora za napredak u njegovoj igri.

Ono što je najbitnije od svega, Serderov je željan igre, željan dokazivanja, a to je ključno jer je u prošlosti bilo dosta stranaca koji svoje obaveze nisu ispunjavali, odnosno nisu bili motivirani.

Kod Serdereva je, dakle, situacija potpuno suprotna, a ova pobjeda za Zaprešićane znači puno više od samo tri boda. Izuzevši prvih pola sata, predstava u Koprivnici dokaz je da se radi dobro i da u Interu postoji jasna ideja. A kako vrijeme bude odmicalo, bit će Inter sve bolji, to je sasvim jasno, time će formu dodatno dignuti i sam Serderov, a onda bi se protivnici mogli naći na puno muka, počevši od Hajduka...

Linker
24. travanj 2024 17:35