Tom Dubravec / CROPIX
BROJ 1

NEMA KRAJA PRIZNANJIMA ZA LUKU MODRIĆA U GODINI ZA PAMĆENJE U uglednom odabiru uvjerljivo pobijedio i prekinuo dominaciju Ronalda i Messija

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. prosinac 2018. 15:52

Novo priznanje stiže za Luku Modrića.

U godini u kojoj je osvojio nagrade najboljeg u izboru UEFA-e, FIFA-e, Zlatnu loptu France Footballa, kao i Zlatnu loptu namijenjenu najboljem igraču SP-a u Rusiji, imenovan je najboljim u izboru engleskog The Guardiana.

Modrić je izabran najboljim u odabiru 225 stručnjaka iz 69 različitih zemalja, a slavio je ispred Cristiana Ronalda, Lionela Messija, Kyliana Mbappea i Mohameda Salaha. Top 10 zatvaraju redom Antoine Griezmann, Eden Hazard, Kevin De Bruyne, Harry Kane i N'Golo Kante.

Ivan Rakitić završio je na 13. mjestu, Ivan Perišić na 29., a Mario Mandžukić na 33. U Top 10 najboljih svoje je mjesto od Hrvata još našao Ante Rebić (88. mjesto).

"Nakon šest godina dominacije Argentinca i Portugalca Luka Modrić izabran je za najboljeg nogometaša 2018. godine. Hrvat koji je ranije osvojio Zlatnu loptu France Footballa, završio je s 246 bodova ispred Ronalda i 284 ispred Messija. Svaki od sudaca izabrao je Modrića među 40 najboljih igrača godine, a čak njih 79 svrstalo je Realovog veznjaka na prvo mjesto", stoji u tekstu Guardiana.

Linker
26. travanj 2024 11:52