Mark Runnacles/Getty Images
CELTIC ODLUČIO PRVENSTVO

NEMILE SCENE NA NAJVEĆEM DERBIJU ŠKOTSKOG NOGOMETA Pogledajte kako je došlo do kaosa u završnici susreta, potez Celticove zvijezde razbijesnio goste

Piše: HinaObjavljeno: 31. ožujak 2019. 18:17

Žustro je bilo u najvećem derbiju škotskog nogometa, Old Firm derbiju između Celtica i Glasgow Rangersa.

Celtic je u sklopu 31. kola prvenstva na Celtic Parku slavio protiv Rangersa s 2:1 u susretu koji su obilježile nemile scene u završnici i fizičko naguravanje i u kojem su gosti od 31. minute igrali bez isključenog Alfreda Josea Morelosa.

Celtic je poveo u 26. minuti preko Edouarda, a pet minuta potom Rangers je ostao i s igračem manje jer je zbog udaranja suparnika isključen Morelos.

Ipak, u nastavku je Kent u 63. minuti poravnao na 1-1, a kada se 10 minuta kasnije ozlijedio Boyata u trenutku kada je menadžer Celtica Neil Lennon već obavio sve tri zamjene izjednačilo se i brojčano stanje na terenu.

Celtic je do pobjedničkog pogotka stigao preko Forresta u 86. minuti nakon velike pogreške kapetana gostiju Taverniera.

Vodeći Celtic sada ima 73 boda, Rangers je drugi sa 60, dok treći Kilmarnock ima 54.

Na kraju susreta došlo je do nemilih scena. Proslava Scotta Browna ispred 800-injak gostujućih navijača razljutila je Andyja Hallidaya iz redova Rangersa. Došlo je do ljutitog naguravanja, uključili su se ostali igrači i zamalo je došlo do otvorenog fizičkog sukoba.

Filip Benković nije konkurirao za nastup u momčadi Celtica, a zbog istog razloga kod Rangersa nije bilo Borne Barišića. Jozo Šimuunović ostao je na klupi Celtica, a Nikola Katić na klupi Rangersa.

Rezultati by SofaScore

Linker
19. travanj 2024 06:37