Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
NAVIJAČI NESTRPLJIVI

NEOBIČNA SITUACIJA U MAKSIMIRU Navijači žele pojačanja, ali ovo su dva glavna razloga zašto Dinamo ove zime neće trošiti milijune

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 15. siječanj 2018. 18:37

Navijači su nestrpljivi, dobili smo u Rovinju puno poziva i poruka sa sličnim upitom: “Dolazi li tko? Kad će doći pojačanje? Hoće li Dinamo naći zamjenu za Sigalija?”...

Neobična je situacija, otišla su trojica igrača iz prvih 11, zatim mladi Uremović, a došao je “tek” Gavranović. Dobro, on bi trebao biti veliko pojačanje, ali je očito da na još nekoliko pozicija Mario Cvitanović ima manjak rješenja. Stoper, desni bek, već “opjevano” krilo, to su neka od mjesta na kojima bi Modrima dobro došlo neko novo ime.

Pojavilo se u medijima jedno ime, Ousmane Coulibaly iz Panathinaikosa, desni bek, grčki mediji pišu da se Modri zanimaju za njega, međutim, kako čujemo, Malijac ipak nije Dinamova meta, ako su ga Zagrepčani i gledali, bio je na nekoj široj listi. Zasad, dakle, nije opcija, možda jednom postane, tko zna... Ali, oni koji očekuju neke velike dolazne transfere, ili im se nadaju, moraju biti strpljivi, jer moguće je da ih ove zime više i neće biti.

Damir Krajac / CROPIX
CROPIX

U Maksimiru nam kažu da im se ne žuri, da nema potrebe srljati i trošiti milijune eura na pojačanja, prvenstveno na odštete. Više je razloga, najavili su u Dinamu sami racionalizaciju ove godine, sezona bez naslova i europskog rezultata ostavile su traga i na blagajni, a drugi je razlog što je Dinamova prednost velika i do ljeta se može pokriti aktualnim kadrom, uzeti dvostruku krunu.

Pa onda na ljeto dovesti nekoga tko bi bio pojačanje za europske utakmice. Dakako da je to uvijek riskantno, da je bolje dovesti igrača sada da se adaptira do ljeta, a ne kupovati u zadnji tren, no, skautirati i pregovarati Modri mogu i tijekom proljeća, pripremati se za ljeto kroz idućih pet mjeseci.

Naravno, budući da prijelazni rok traje do 15. veljače, svašta još tu može biti, ako se otvori neka mogućnost, ako se ukaže prilika, Dinamo će reagirati. Ali, nema srljanja, nema kupovine pod svaku cijenu da bi se zadovoljila forma, niti će se Modri rasipati milijunima.

- Probat ćemo se pokriti iz unutarnjih rezervi, neka oni koji su to pokažu da se na njih može računati - poručio je neki dan Mario Cvitanović. I pokušava se “pokriti”, zasad ne kuka, ali jasno je svima da je kadar tanak, pogotovo za Europu i da će nešto Modri morati poduzeti.

Linker
24. travanj 2024 10:16