REUTERS/Hannah McKay
SNAŽNA KARIKA

NI MODRIĆ, NI KROOS! ZIDANE IZNENADIO ODABIROM SVOG KLJUČNOG ČOVJEKA U VEZNOM REDU REALA 'Donosio je ravnotežu tako što je pokrivao njih dvojicu'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 05. rujan 2018. 19:05

Svega pet dana nakon što je osvojio svoju treću Ligu prvaka kao trener Real Madrida, Zinedine Zidane napustio je Madriđane i izazvao veliki potres u redovima 'Kraljevskog kluba'. Spominjalo se od tada legendarnog Zizoua kao potencijalnog kandidata za sportskog direktora u Juventusu, ali i kao čovjeka koji bi mogao zamijeniti Josea Mourinha u Manchester Unitedu, ali ostalo je sve to još uvijek u sferi nepotvrđenih informacija.

Iako trenutno ne obnaša funkciju na klupi nekog velikana, Zidane je, kao i uvijek, vrlo tražena osoba za komentar kada su u pitanju nogometna zbivanja.

Tako je 46-godišnja ikona francuskog nogometa odradila jedan detaljan razgovor za službenu stranicu UEFA-e, a nama je posebno privlačan bio dio u kojem se dotaknuo hrvatskog reprezentativca Luke Modrića.

Zidane je tako u ovom intervjuu objasnio kako je uspio uskladiti Luku s Casemirom i Kroosom te stvoriti od njih jednu od najjačih, ako ne i najjaču, kariku svog Real Madrida.

"Od Modrića i Kroosa sam tražio da igraju obranu tako što će pritiskati protivnika i na taj mu način oduzimati prostor, dok je Casemiro davao balans po terenu pokrivajući ovu dvojicu. Njegova uloga je bila ključna, kako na zemlji, tako i u zraku", otkrio je Zidane uloge koje je dodjeljivao slavnom trojcu i pritom pomalo iznenadio odabirom svog ključnog čovjeka u veznom redu.

Linker
20. travanj 2024 05:31