Soccer Football - Champions League Final - Real Madrid v Liverpool - NSC Olympic Stadium, Kiev, Ukraine - May 26, 2018 Real Madrid coach Zinedine Zidane celebrates winning the Champions League with Luka Modric REUTERS/Hannah McKay
REUTERS/Hannah McKay

SNAŽNA KARIKA

NI MODRIĆ, NI KROOS! ZIDANE IZNENADIO ODABIROM SVOG KLJUČNOG ČOVJEKA U VEZNOM REDU REALA 'Donosio je ravnotežu tako što je pokrivao njih dvojicu'

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 05.09.2018. u 17:05

 • Svega pet dana nakon što je osvojio svoju treću Ligu prvaka kao trener Real Madrida, Zinedine Zidane napustio je Madriđane i izazvao veliki potres u redovima 'Kraljevskog kluba'. Spominjalo se od tada legendarnog Zizoua kao potencijalnog kandidata za sportskog direktora u Juventusu, ali i kao čovjeka koji bi mogao zamijeniti Josea Mourinha u Manchester Unitedu, ali ostalo je sve to još uvijek u sferi nepotvrđenih informacija.

  Iako trenutno ne obnaša funkciju na klupi nekog velikana, Zidane je, kao i uvijek, vrlo tražena osoba za komentar kada su u pitanju nogometna zbivanja.

  Tako je 46-godišnja ikona francuskog nogometa odradila jedan detaljan razgovor za službenu stranicu UEFA-e, a nama je posebno privlačan bio dio u kojem se dotaknuo hrvatskog reprezentativca Luke Modrića.

   

  Zidane je tako u ovom intervjuu objasnio kako je uspio uskladiti Luku s Casemirom i Kroosom te stvoriti od njih jednu od najjačih, ako ne i najjaču, kariku svog Real Madrida.

  "Od Modrića i Kroosa sam tražio da igraju obranu tako što će pritiskati protivnika i na taj mu način oduzimati prostor, dok je Casemiro davao balans po terenu pokrivajući ovu dvojicu. Njegova uloga je bila ključna, kako na zemlji, tako i u zraku", otkrio je Zidane uloge koje je dodjeljivao slavnom trojcu i pritom pomalo iznenadio odabirom svog ključnog čovjeka u veznom redu.

  Iz drugih medija