REUTERS/Albert Gea
IZ MADRIDA SVE DEMANTIRALI

NIJEMCI RASKRINKALI PAKLENI REALOV PLAN Evo kako je 'Kraljevski klub' pokušao Barceloni oteti Lionela Messija

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. siječanj 2018. 13:15

Ugledni njemački magazin Der Spiegel objavio je u svom izdanju u petak veliku priču o tome kako je Real Madrid 2013. godine pokušao dovesti Lionela Messija u svoje redove i platiti odštetu u visini od 250 milijuna eura.

Navodi se da je u lipnju 2013. godine Inigo Juarez, tadašnji odvjetnik obitelji Messi, informirao igračevog oca Jorgea da je Real spreman platiti astronomsku odštetu koja bi bila apsolutni rekord da se realizirala (aktualni rekord drži Neymarov transfer iz Barcelone u PSG za 222 milijuna eura odštete).

Navodno su Messiju bili spremni platiti 23 milijuna eura po sezoni za ugovor do 2021. godine, a Kraljevski klub bi i oca Jorgea nagradio s milijun eura za 'guranje' posla ka realizaciji.

U tekstu se potanko opisuje pakleni plan za sastanak koji je Real imao kako bi primamio sjajnog Argentinca i na kojem su trebali biti Realov predsjednik Florentino Perez, sportski direktor Miguel Pardeza, Realov odvjetnik i Juarez.

Također, u tekstu stoji da je Juarez uvjeravao Jorgea Messija da će Real pritisnuti Mariana Rajoya (španjolski premijer) u pogledu istrage oko porezne pronevjere koja se tada vodila protiv Messija.

Iz Reala su ovakav izvještaj okarakterizirali 'potpuno lažnim'.

Linker
27. travanj 2024 00:43