Lars Baron/Bongarts/Getty Images
NAPOKON VELIKI POVRATAK

NIKO KOVAČ PREKINUO MEDIJSKU ŠUTNJU NAKON SMJENE U BAYERNU Bivši izbornik Vatrenih otkrio gdje bi mogao nastaviti karijeru...

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. veljača 2020. 13:29

Niko Kovač prekinuo je medijsku šutnju i progovorio za medije po prvi put nakon smjene na trenerskoj klupi Bayerna u studenom prošle godine.

Učinio je to u emisiji 'Sport & Talk' na austrijskoj televiziji Servus TV.

"Danas jako pozitivno gledam na to iskustvo. Bio sam tri pol godine u Bundesligi i nakon svega mogu reći da sam postao bolji trener. Period proveden u Münchenu za mene je bio jako edukativan i vrlo uspješan. Zahvalan sam na prilici jer svi žele tamo raditi, ali rijetki dobiju priliku. Zato je naravno sve tamo još intenzivnije", rekao je Kovač.

Otkako je napustio klupu Bayerna Kovač se u medijima dovodio u kontekst mogućeg preuzimanja brojnih klubova. Neko se vrijeme spominjao kao mogući nasljednik Unaija Emeryja u Arsenalu, ali najintenzivnije se spominjala mogućnost njegovog preuzimanja berlinske Herthe.

"Opet osjećam onaj pozitivan naboj i mislim da bih od ljeta opet mogao raditi", rekao je Kovač.

Dakako, postavilo se pitanje gdje?

"Teško je naći klub veći od Bayerna, ali to mi nije važno. Bitno mi je da se mogu identificirati s klubom. Postoji puno dobrih liga, engleske, španjolska liga kao i Bundesliga su uvijek zanimljive", objasnio je bivši izbornik Vatrenih.

Sa svojim nasljednikom u Bayernu Hansijem Flickom čuo se jučer.

"Razgovarao sam s Hansijem jučer. Čestitao sam mu rođendan i zaželjeo mu sve najbolje u utakmici (protiv Chelseaja u Ligi prvaka, op.a.)."

Iako ga je nakon odlaska iz Bayerna medijski često znao prozvati Thomas Müller, jedan od njegovih najvećih kritičara, Kovač je spustio loptu na zemlju.

"Nogomet sa sobom nosi puno emocija i ljudi ponekad kažu stvari koje ne smijete shvatiti ozbiljno. Zato uvijek gledam prema naprijed, mislim da je tako najbolje", zaključio je Kovač.

Linker
18. travanj 2024 14:30