Split 25.03.06. Hajduk Osijek snimioVD
Kranjcar
Cropix / Vladimir Dugandzic

TRAGOM ČOLININOG TRANSFERA

NIKO KRANJČAR BIO JE NAJVEĆI PREBJEG IZ ZAGREBA U SPLIT 'Nitko kao Niko': Ovo su najpoznatiji bivši dinamovci koji su završili u Hajduku...

AUTOR:
  • Dražen Kuzmanić

 • OBJAVLJENO:
 • 20.07.2019. u 12:03

 • David Čolina koji je potpisao za Hajduk jedan je od mnogo igrača koji su prije splitskoga bili dio zagrebačkoga kluba, najvećeg rivala. Bilo je i obrnutih slučajeva, no dolazak Čoline, pa tako i Ivana Dolčeka koji je u mlađim kategorijama bio član Dinama, nude priliku za podsjetnik tko je sve od igrača bio stanovnik Maksimira, pa potom i Poljuda otkako je Hrvatske nogometne lige.

  Deverić veliki ulov

  Broj jedan svakako je Niko Kranjčar, nekadašnji ljubimac zagrebačke publike koji je u Splitu posao idol navijača, omiljen lik i sjajan nogometaš koji je gotovo dvije sezone proveo u Hajduku, a kada je dolazio izravno iz Dinama, priređen mu je spektakularan doček ispred stadiona. Iz Jugolige, kao jednoga od najvećih takvih primjera sjećamo se Stjepana Deverića…

  Upravo s Kranjčarom u momčadi datira i posljednja titula prvaka Hajduka iz 2005. godine. Iz Dinama je praktički bio potjeran, a sreću je pronašao u Hajduku koji je platio bogatu odštetu i doveo ga su svoje redove.

  Uvijek je isticao svoje zagrebačko podrijetlo i privrženost Dinamu, ali i veliki respekt prema Hajduku koji ga je primio kao svoga.

  - Pamtim sve to itekako, Hajduk mi je pružio ruku kad mi je bilo najteže u karijeri, moje najteže razdoblje. Pozvali su me i primili toplinom, doček zauvijek pamtim. Nešto nestvarno. I to je poseban razlog što rado sad dolazim u Split i veselim se pojaviti pred splitskom publikom. Da, znam da i danas na stadionu u Poljudu bude navijača Hajduka koji nose moju “desetku”, na to sam posebno ponosan. Tih 20 mjeseci bilo je fantastično vrijeme prožeto sjajnim emocijama - kazao je Niko Kranjčar prošle zime u intervjuu prije dolaska na turnir “Četiri kafića - Memorijal Dino Petrinović” gdje ga je publika još jednom dočekala ovacijama i pratila svaki njegov potez.

  “Nitko kao Niko”, pisalo se, a vjerojatno se nešto slično neće ponoviti. No, još je igrača koji su dotaknuli Dinamo u mladosti ili tijekom seniorskih dana, pa su kasnije ostavili traga u Hajduku.

  Premda nužno nisu bili originalno dinamovci, već iz nekih drugih sredina te nisu stizali direktno iz Dinama.

  Devedesetih su to bili Saša Peršon i Tomislav Rukavina, kasnije još spomenuti Kranjčar, ali i Marijan Buljat, Dario Jertec, Filip Ozobić, a u nešto novije vrijeme Mario Maloča i Tomislav Kiš koji su bili omiljeni. Prvi je bio dugogodišnji kapetan, a drugi golgeter kojega je publika voljela.

  U još recentnije vrijeme treba spomenuti Frana Tudora koji je podrijetlom Hvaranin, pa je tu još bio i Marko Pejić.

  U vrijeme dok je na čelu Akademije bio Krešimir Gojun, stigli su Dario Špikić koji je dotaknuo prvu momčad, a u mlađim kategorijama, odnosno drugoj momčadi igrali su ili još igraju Luka Pasariček koji je otišao, te Jurica Pršir, Filip Kosić, Petar Čančar i Patrik Gujić...

  NEKI EX-DINAMOVCI U HAJDUKU U HNL-u

  Saša Peršon

  Tomislav Rukavina

  Marijan Buljat

  Dario Jertec

  Niko Kranjčar

  Filip Ozobić

  Mario Maloča

  Tomislav Kiš

  Fran Tudor

  Marko Pejić

  Dario Špikić

  Ivan Dolček

  David Čolina

   

  Iz drugih medija