Dinamo slavlje
 Damir Krajac / CROPIX / CROPIX
MODRI DJELUJU SVJEŽIJE

NIKOLA JURČEVIĆ POLOŽIO U PREMIJERI NA KLUPI MODRIH Bit će tu još dosta posla, ali evo što je to donio novi glavni strateg Dinamu

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 18. ožujak 2018. 09:13

Nikola Jurčević u svojoj premijernoj utakmici promijenio je sustav igre. Modri su zaigrali u formaciji 4-4-2, što je, dakle, novina koju je donio novi trener. Je li to spremio samo za ogled s Rudešom ili ćemo i dalje Modre gledati u toj formaciji, ostaje za vidjeti.

Ono što se dalo zamijetiti jest da je udarni dvojac Soudani - Gavranović djelovao iznimno opasno, dobro je surađivao, ali za klasu koju posjeduje, nevjerojatno mnogo promašivao. Pogotovo Gavranović, što li je samo on promašio...

No zbirna priča jučerašnje maksimirske utakmice je pozitivna za Jurčevićev start. Modri su izgledali mnogo poletnije i konkretnije nego na prošlim utakmicama, pogotovo u napadačkom smislu.

Brzim akcijama, brzim predajama lopte gotovo stalno su stvarali višak igrača, ubacivali su se u prazan prostor, zbunjivali su obranu Rudešana. Jurčević je najavio ofenzivno dominanti Dinamo, to je i dobio. Međutim, nije dobio potrebnu efikasnost, za što su krivci njegovi neprecizni napadači.

Rezultat utakmice daleko je od pokazatelja kako je to sve na travnjaku izgledalo, Modri su morali pobijediti s mnogo većom razlikom. Ali Jurčevićev Dinamo je zanimljiv Dinamo, nije dosadan, predvidljiv. Rekli bismo da djeluje nekako svježe, s više mašte, kreativnosti. Naravno, nemoguće je sad tvrditi da je novi trener u nekoliko dana uspio od “društva mrtvih pjesnika” stvoriti nogometno živopisno društvo, no činjenice su jučer mogle donijeti takav konačni zaključak.

Naravno, bit će tu još dosta posla za novog trenera, u prvom poluvremenu vidjeli smo neke akcije gostiju koje su mirisale na opasnost, Budimir je, recimo, bio u matnoj situaciji, obrana je ispala kao na nekim posljednjim utakmicama, ovog puta nije bilo kažnjeno. Slijedi reprezentativna stanka, Jurčević će imati vremena neke stvari nadograditi.

Linker
20. travanj 2024 09:14