Dean Mouhtaropoulos / Staff / Getty Images
NAPADAČ VATRENIH

NIKOLA KALINIĆ EKSKLUZIVNO ZA SN 'Mislim da sam trebao više igrati, kao što svatko misli'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 31. srpanj 2016. 14:34

Nikola Kalinić priključio se pripremama Fiorentine 26. srpnja, tek hvata kondiciju i ritam.

- Odmarao sam se četiri tjedna, ovaj put sam stvarno imao lijepo ljeto. Proveo sam ga isključivo u Hrvatskoj - kaže Kalinić, prvi centarfor Viola za kojeg se aktivno zanima Napoli. Doprle su i vijesti da je Fiorentina odbila ponudu koju su poslali, no tko kaže da je to zadnja.

- Ne znam ništa o tome. Nije to pitanje za mene. Fiorentina je moj klub i jedino me ona zanima - odbija razgovor na tu temu, pa nam je istaknuo da pazimo kako ćemo to napisati jer mediji u Italiji sve prenose, a on ne želi da ga se seli igdje iz Firence.

- Stigao sam lani, imam ugovor još tri godine i samo se nastojim što bolje pripremiti da ove sezone budem i uspješniji nego protekle. Zapravo, bio bih zadovoljan kad bismo startali kao u minulom prvenstvu, i onda održali taj tempo, da ne dođe do pada rezultata. Sve je OK, sve je manje-više isto, pripremamo se. Odlično mi je ovdje, stvarno mi je krasno. Uživam.

Tu je i Milan Badelj, oko kojeg postoje priče da bi mogao i promijeniti adresu, no u klubu je i mladi stoper iz Hrvatske Bagadur, sada dobiva šansu na pripremnim susretima, s Cesenom je bio u startnih 11.

- On je s nama, ne mogu sada kazati kakav mu je rejting, prošle sezone je bio na posudbi.

Svi ste bili jako utučeni nakon ispadanja u osmini finala Eura, a sad kad analizirate, je li se moglo više napraviti?

- Nitko te ne pita, ispadneš i gotovo. Mi smo u skupini pokazali najbolji nogomet, svi su očekivali da možemo doći do kraja, ali to je nogomet, izgubiš jednu utakmicu i - bok.

Eto kaže Vida da još uvijek ponekad noću sanja šanse koje nije zabio s Portugalcima. Vi ste u toj utakmici ušli u smiraju osnovnog dijela umjesto Mandžukića. Jeste li zadovoljni s minutažom koju ste dobili od Ante Čačića ili smatrate da ste trebali više igrati?

- Mislim da sam trebao više igrati, kao što svatko misli. Svaki igrač očekuje da će biti na terenu, ali puno nas je... Normalno da sam očekivao da ću više igrati.

Ovaj ciklus je prilika da postanete prvi centarfor Hrvatske nakon što ste u nacionalnoj vrsti već devet godina. U pravilu u nečijoj sjeni, najduže Mandžukićevoj.

- Očekujem svoju minutažu, mislim da sam je zaslužio. Koliko ću igrati i što ću igrati na izborniku je da odlučuje, sigurno se nadam većoj minutaži nego što sam imao do sada.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!

Linker
26. travanj 2024 07:44