LONDON, ENGLAND - FEBRUARY 27: Michael Dawson of Tottenham Hotspur shouts at Roman Zozulya of Dnipro Dnipropetrovsk after he appeared to clash with Jan Vertonghen of Tottenham Hotspur during the UEFA Europa League Round of 32 second leg match between Tottenham Hotspur and FC Dnipro Dnipropetrovsk at White Hart Lane on February 27, 2014 in London, England. (Photo by Jamie McDonald/Getty Images)
Jamie McDonald/Getty Images / Getty Images

MANJAK TOLERANCIJE

AGRESIVNI LJEVIČARI DOKRAJČILI NEDUŽNOG NOGOMETAŠA Pobjegao pred ratnim strahotama, pa dobio čudnu 'nagradu'

AUTOR:
  • Sportske novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 12.03.2017. u 23:27

 • Reprezentativac Ukrajine i nogometaš Betisa Roman Zozulya završio je posudbu u Rayo Vallecanu i vraća se u seviljski klub. Razlog nisu loše igre, nego stalne prijetnje koje je dobivao od navijača Raya Vallecana i to zbog neprovjerene i, kako se pokazalo - netočne informacije.

  Odmah po dolasku Zozulye i obitelji u Rayo, pročula se glasina da je nacionalist, štoviše nacist, a život mu je uskoro postao nemoguć. Njegova žena, dijete i on sam morali su trpiti uvrede i razne druge oblike omalovažavanja poput natpisa na grafitima 'Odlazite odavde, nacisti' i slično od strane pristalica kluba iz madridskog predgrađa koji ne skrivaju svoje ljevičarsko oprijedijeljenje.

  Konkretnije, Zozulya je proglašen 'nacistom' zato što je navodno pružao podršku radikalnim političkim opcijama koje su tamo u sukobima s Rusima, što se odmah uzelo kao neupitna istina, da bi se na kraju sve pokazalo kao - obična laž. Inače, Ukrajinac je u Španjolsku došao prošlog ljeta iz Dnipra, bježeći pred ratnim strahotama u nadi da će pronaći normalnu sredinu.

   

  Što je najgore, prisilni odlazak iz Vallecana, na Romana Zozulyu neće ostaviti samo emotivne posljedice, već i profesionalne. Naime, do kraja sezone nema pravo nastupa za novi klub, tako glase FIFA-ini propisi, a na ljeto ga čeka hvatanje natjecateljske forme koje bi moglo oduzeti puno vremena kada se zna da nije igrao pošten nogomet otkad traje farsa u madridskom predgrađu...