Francesco Pecoraro Getty Images
SIGURNO NIJE USAMLJEN

'AKO NAM PONIŠTE SEZONU, MOGAO BIH SE OSTAVITI NOGOMETA!' Razočarani Nijemac najavio najgori scenarij koji prijeti sportu u danima korone

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. travanj 2020. 19:16

Puno je projekcija o tome kako će sport i život sportaša izgledati nakon što se svijet oporavi od krize koju je izazvala pojava koronavirusa. Naravno, onim najbogatijima poput Messija, Ronalda, Federera i ostalih iz tog ešalona neće se dogoditi baš ništa. Ali, problem počinje već kod nogometaša koji ne igraju u elitnim europskim klubovima.

Priča 29-godišnjeg njemačkog nogometaša Olivera Kragla mogla bi biti ogledna verzija onoga s čim će se susresti mnogi. Ovaj vezni igrač talijanskog drugoligaša Beneventa razmišlja o opraštanju od nogometa ako se ova sezona ne nastavi, odnosno ako se poništi.

- S ovom momčadi ispisali smo povijest, napravili smo nešto nevjerojatno. To nam nitko ne može oduzeti, iako ima još utakmica u kojima bi morali pobijediti. Ako se odbije naš ulazak u Serie A, to bi bila ludost. U tom slučaju razmislio bi o napuštanju nogometa - poručio je Kragl.

Podsjetimo, Benevento je u ovim trenucima momčad koja uvjerljivo vodi na ljestvici Serie B. Ispred trećeplasiranog Frosinonea je za čak 22 boda, a dvije prvoplasirane momčadi izravno ulaze u elitni rang. Deset kola prije kraja, Beneventu tako nedostaju još svega tri pobjede da bi i matematički osigurao nastup u najjačem društvu.

Linker
19. travanj 2024 04:34