Duje Klaric / CROPIX
IKONA PONOVNO ZAIGRALA

APSOLUTNA LEGENDA MEĐU VRATNICAMA STIGLA U HRVATSKU Edwin van der Sar odigrao turnir i prisjetio se dvoboja s Hajdukom iz njemu nezaboravne sezone

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 11. rujan 2018. 13:22

Edwin van der Sar, nekadašnji vratar Ajaxa, Juventusa, Fulhama, Manchester Uniteda i nizozemske reprezentacije bio je jučer u Splitu, obišao je splitski stadion Poljud te je nastupio na revijalnom turniru sudionika skupštine ECA-a koji se dva dana održava u hotelu Le Meridien Lav.

Legendarni čuvar mreže radi kao direktor u Ajaxu te je predstavnik amsterdamskoga kluba na skupštini ECA-e, ali je sudjelovao i na turniru koji se održavao u Stobreču na igralištu Primorca.

Van der Sar je iskoristio priliku te je posjetio Poljud na kojemu je protiv Hajduka 1995. godine igrao četvrtfinale Lige prvaka koju je te sezone i osvojio, a drugi naslov ima s Manchester Unitedom.

Osim njega, na turniru je sudjelovao i legendarni vratar Hajduka i hrvatske reprezentacije Stipe Pletikosa, a bio je tu i Šveđanin Jens Andersson, nekada sportski direktor Bijelih, a sada predstavnik AIK-a. Do Stobreča je navratio i predsjednik Hajduka Jasmin Huljaj, a među domaćinima su bili braća Jurica i Luka Vučko koji sada rade u Stobreču.

Linker
19. travanj 2024 18:16