Screenshot: Youtube
POČIVAO U MIRU

ARGENTINSKI NOGOMET ZAVIJEN U CRNO Preminuo je popularni 'El Loco', igrač koji je proglašen najboljim argentinskim krilom svih vremena

Piše: HinaObjavljeno: 22. ožujak 2018. 19:08

U Buenos Airesu je u četvrtak u 64. godini preminuo Rene Houseman, nogometaš koji je s Argentinom 1978. godine osvojio naslov svjetskog prvaka, objavio je Argentinski nogometni savez.

Houseman, koji je bio poznat pod nadimkom El Loco (Luđak) , prošle godine je završio u bolnici gdje je ustanovljeno da boluje od raka usne šupljine, dok se veći dio svog života borio i s alkoholizmom.

U karijeri je nastupao za Huracan, s kojim je osvojio argentinsko prvenstvo 1973, a igrao je i za River Plate, čileanski Colo Colo i Independiente. Za argentinsku reprezentaciju nastupio je 55 puta i postigao 13 pogodaka, a na SP 1978. godine je igrao sve utakmice i postigao gol u pobjedi protiv Perua (6-0), dok je četiri godine ranije na SP 1974. godine zabio tri gola.

Bio je poznat kao neukrotiv igrač kojeg treneri nisu voljeli, gotovo svi osim legendarnog Cesarea Menottija, koji ga je obožavao.

"Houseman je bio spoj Garrinche i Maradone", kazao je Menotti. U anketi argentinskih sportskih novinara 2008. godine proglašen je najboljim argentinskim krilom svih vremena.

Linker
20. travanj 2024 14:59