Ueslei Marcelino / REUTERS
KAKAV PROMAŠAJ!

ARSENE WENGER GA SE ODREKAO BEZ EMOCIJA Arsenalov otpadak danas je nova zvijezda njemačke reprezentacije i glavna meta Bayerna!

Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 14. studeni 2016. 11:57

Otto Dumke, Josef Pöttinger, Fritz Walter, Heinz Strehl, Dieter Müller i - Serge Gnabry. Šestorka koja je debitantski nastup za njemačku reprezentaciju obilježila hat-trickom. Više od četiri desetljeća nikome to nije uspjelo, do proteklog petka i dvoboja s amaterima iz San Marina kada je nova zvijezda u usponu, Gnabry, uspio tri puta poentirati i tako još jednom pokazati kakav se potencijal krije u njegovim nogama.

Posljednja četiri mjeseca donijela su veliku prekretnicu u karijeri igrača rođenog 14. srpnja 1995. godine u Stuttgartu. Olimpijski turnir u Rio de Janeiru obilježio je sjajnim igrama i golovima, sa suigračem Petersenom bio je najbolji strijelac turnira sa šest pogodaka, zajedno su odveli Njemačku do srebra. Te njegove igre ponovno su skrenuli pozornost, a sredinom kolovoza Arsene Wenger je izjavio:

- Želimo zadržati Sergea i to na dulje vrijeme - rekao je 18. kolovoza francuski stručnjak na klupi Arsenala, ali 13 dana kasnije 21-godišnjak za pet milijuna eura prešao je u Werder.

U Bremenu se odmah prometnuo u glavnog igrača. Werder se već nekoliko godina muči u Bundesligi, prošla su vremena kada se klub s Wesera mogao uključiti u utrku za trofeje. Ostanak u ligi sada im je primarni cilj, financijski ne mogu pratiti ritam najboljih i dolazak Gnabryja pokazao se kao zgoditak na lutriji. Dobre igre nisu promaknule niti Joachimu Löwu, koji je odlučio dati prigodu mladom ofenzivcu bjelokošćanskih korijena. Turneja po Apeninima, odnosno kvalifikacijski dvoboj sa San Marinom i prijateljska utakmica s Italijom test su koji će pokazati je li već sada, nakon samo 20 prvoligaških utakmica u karijeri, Gnabry spreman za izlazak na veliku scenu.

Amateri iz San Marina ne mogu biti pravo mjerilo, međutim, zabiti tri gola u prvom nastupu, pa bio i protivnik slabašni San Marino, pokazuje kako Gnabry velikim koracima grabi prema naprijed.

- Serge je već na treningu pokazao kako može biti opasan i vrlo učinkovit pred golom. Pogotke je zabio vrlo snalažljivo i sigurno je da će u budućnosti biti jedna od opcija - pohvalio je Löw debitantski nastup Gnabryja, koji je dodao:

- Naravno da nisam razmišljao kako ću u debitantskom nastupu zabiti tri pogotka. Jasno, puno si mi pomogli suigrači sjajnim proigravanjima. Izbornik mi je rekao da izađem samopouzdano i opušteno. Mislim da mi je to uspjelo, posljednje dvije godine bile su teške za mene, a svakim pogotkom samopouzdanje samo raste - skromno će igrač za kojeg je Wenger Stuttgartu platio 100.000 eura.

Bilo je to prije pet godina, Arsenal je čekao da Gnabry napuni 16 godina kako bi mogao doći u London. Međutim, pravu priliku nikada mu nije dao. Tek 10 nastupa u Premiershipu uz neuspješnu posudbu u WBA, engleski je opus ofenzivca koji se najbolje snalazi na lijevom krilu. No, može pokriti i drugo krilo te igrati iza napadača. Prvi bundesligaški nastupi pokazuju kako je Arsene Wenger možda krivo procijenio, pa je za malen novac izgubio igrača kojem će u budućnosti cijena samo rasti. Uostalom već sada se nagađa kako će se u Werderu zadržati vrlo kratko, traži ga Bayern, premda Frank Baumann uvjerava navijače kako to neće biti tako.

- Nismo ga doveli da bismo ga odmah prodali - kaže sportski direktor Werdera. No, novac uvjetuje sve, a njega u Bremenu nema u izobilju.

Linker
20. travanj 2024 03:10