Clive Mason Getty Images
ENGLESKI FA KUP

AUTOGOL HRVATSKOG REPREZENTATIVCA USMJERIO UTAKMICU U NEŽELJENOM KOLOSIJEKU! Njegova se momčad ipak dokopala cilja, bivši izbornik također slavio

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. siječanj 2020. 21:26

Kovačićev Chelsea teže je od očekivanog slavio u šesnaestini finala FA kupa u gostima protiv Hull Cityja s 2:1. Nogometaši Franka Lamparda poveli su već u šestoj minuti kada je mrežu zatresao Michy Batshuayi.

Dvanaestoplasirana momčad engleskog Championshipa pružala je solidan otpor Bluesima, no u 64. minuti vodstvo je povećao Fikayo Tomori nakon slobodnjaka Rossa Barkleyja. Međutim, kada su nogometaši Chelseaja već pomislili da je utakmica riješena, Hull je došao do pogotka.

Poljski veznjak Kamil Grosicki izveo je slobodan udarac s vrha šesnaesterca, a lopta je dirala hrvatskog reprezentativca Matea Kovačića i završila u mreži. Pogodak se pisao kao Kovačićev autogol, no srećom po našeg veznjaka nije bio presudan.

Ranije je osminu finala izborio i Slaven Bilić na klupi West Bromwich Albiona. Bivši hrvatski izbornik svladao je svoj bivši klub West Ham s 1:0, a strijelac jedinog pogotka bio je Conor Townsend u 9. minuti.

Linker
18. travanj 2024 11:42