Action Images via Reuters
NISU GA HTJELI

'BACIO JE NEKE PAPIRE PRED MENE I TADA MI JE SVE BILO JASNO' Evo kako je Jose Mourinho potjerao jednu od najvećih nogometnih zvijezdi

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. travanj 2019. 15:49

Jedan od najboljih veznjaka današnjice, nogometaš Manchester Cityja Kevin De Bruyne otkrio je u razgovoru za 'Players’ Tribune' kako mu je igranje pod Joseom Mourinhom u Chelseaju promijenilo karijeru.

Belgijski je reprezentativac dvije godine proveo u Londonu, ali ih definitivno ne pamti po dobrom, čak štoviše, ističe kako je to razdoblje u karijeri bilo frustrirajuće.

- Kada sam stigao osjećaj je bio izvanredan. U prve četiri utakmice započeo sam dvije od prve minute i mislio sam da sam odigrao dobro. Ali, nakon četvrte utakmice to je bilo to. Završio sam na klupi i više nikada nisam dobio pravu priliku.

Soccer Football - Premier League - Crystal Palace v Manchester City - Selhurst Park, London, Britain - April 14, 2019  Manchester City's Raheem Sterling celebrates scoring their second goal with Kevin De Bruyne          REUTERS/Hannah McKay  EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or
REUTERS/Hannah McKay

Nije De Bruyneu bilo jasno zašto je završio na klupi, ali kada je dobio odgovor od Mourinha ostao je šokiran.

- Pozvao me Mourinho u svoj ured u prosincu i to je bio vjerojatno presudan trenutak za mene. Imao je ispred sebe papire i zatim mi rekao: Jedna asistencija, nula golova, deset osvojenih lopti. Nije bi bilo isprva jasno što bih trebao reći i napraviti. Onda je počeo čitati statistike drugih igrača Williana, Oscara, Mate, Schurrlea... i to je zvučalo kao pet golova, deset asistencija i tako redom - kaže Belgijanac.

Čekao je Mourinho na odgovor i dobio ga:

FILE PHOTO: Soccer Football - Premier League - Manchester United v Fulham - Old Trafford, Manchester, Britain - December 8, 2018  Manchester United manager Jose Mourinho reacts   Action Images via Reuters/Carl Recine  EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or
Images via Reuters/Carl Recine

- Rekao sam da su neki od tih igrača odigrali po 15 ili 20 utakmica, a ja samo tri. Pitao sam da li će se to promijeniti. Pričali smo o mom odlasku na posudbu, a onda je on rekao: Gledaj, ako Mata ode iz kluba, ti ćeš biti peti izbor umjesto kao sada šesti.

De Bruyneu je u tom trenutku sve bilo jasno i donio je vjerojatno najvažniju odluku u karijeri.

- Bio je Mou iskren prema meni, a meni je bilo jasno da me zapravno ne žele u Londonu, a moja jedina želja bila je igrati nogomet. Zatražio sam prodaju iako me sve to malo razočaralo. Na kraju su me prodali, dobili su više nego duplo u odnosu na ono koliko su platili kada sam došao, a za mene je bilo bolje u Wolfsburgu - zaključio je De Bruyne.

Linker
25. travanj 2024 13:27