KRAJ SAPUNICE

Bale za rekordnih 99 milijuna eura postao novi igrač Reala: 'Ostvario sam svoj san'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 01. rujan 2013. 22:02

Napokon je gotovo! Sapunica koja je trajala čitavo ljeto konačno je dobila svoj završetak, točnije Tottenham i Real Madrid službeno su objavili kako je posao oko Garetha Bale zaključen.

Odlazak Garetha Balea iz Tottenhama u redove Real Madrida tako je posao najskuplji transfer u povijesti nogometa, a on iznosi vrtoglavih 99 milijuna eura.

Velšanin je potpisao šestogodišnji ugovor s 'kraljevskim klubom', a navodna tjedna primanja iznosit će nevjerojatnih 300 tisuća funti.

Trener Totenhama, Villas-Boas odmah je po odmah završetku najvećeg derbija sjevernog Londona, onog između Spursa i Arsenala poručio:

Trenirat će s Real Madridom. Ostaju sjajne uspomene iz prošle sezone koje vjerujem cijeni svaki navijač kluba. Želimo mu sve najbolje. On je krenuo dalje, a i mi smo - rekao je menadžer Tottenhama.

S druge strane Gareth Bale zahvalio se svojem bivšem klubu u kojem je proveo šest godina:

- Došlo je vrijeme za rastanak s Tottenhamom. Sa Spursima sam doživio puno lijepih trenutaka. Mnogi igrači govore kako imaju jednoga dana želju otići u klub o kojemu su sanjali čitav život, meni se taj san upravo ostvario. Tottenham će uvijek biti u mom srcu i siguran sam da će daleko dogirati ove sezone. Radujem se novom poglavlju u mojem životu, a to je igranje u velikom Real Madridu - kazao je Bale.

Bale je u Tottenham stigao iz Southamptona 2007. godine za 10 milijuna funti, a također valja napomenuti kako je prošle sezone bio jedan od ključnih igrača Villasa-Boasa kada je za Spurse postigao 26 pogodaka.

Predstavljanje Garetha Bale zakazano je u ponedjeljak u 13.00 sati na Santiago Bernabeu!

PET NAJSKUPLJIH TRANSFERA SVIH VREMENA

1. Gareth Bale (Tottenham - Real, 99 milijun)

2. Cristiano Ronaldo (Manchester - Real, 94 milijuna)

3. Zinedine Zidane (Juventus - Real, 74 milijuna)

4. Luis Figo (Barcelona - Real, 70 milijuna)

5. Kaka (Milan - Real, 64.5 milijuna)

Linker
24. travanj 2024 08:46